Oglasilo se Tužilaštvo o smrti inspektora Jovića: Otac i kolege sumnjali na ubistvo

21.04.2022

09:44

0

Autor: J. S. J.

Jović je preminuo u bolnici prošle godine od korone, ali njegov otac i pojedine kolege sumnjaju u to, zbog čega su tražili da se slučaj istraži

Oglasilo se Tužilaštvo o smrti inspektora Jovića: Otac i kolege sumnjali na ubistvo
dejan-jovic inspektor face - Copyright Printscreen/Facebook

Komisijskim veštačenjem doktora specijalista Instituta za sudsku medicinu zaključeno je da je smrt policajca Dejana Jovića nastupila prirodnim putem, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo u Beogradu.


Jović je preminuo u bolnici prošle godine od korone, ali njegov otac i pojedine kolege sumnjaju u to, zbog čega su tražili da se slučaj istraži.

Veštaci su utvrdili da je smrt nastupila usled teškog obostranog zapaljenja pluća uzrokovanog korona virusom (SARS-CoV-2 virusom - bolesti COVID-19) i nastalih komplikacija ove infekcije u vidu progresivnog pogoršanja plućne funkcije i razvoja šoknog stanja, navodi tužilaštvo.

U mišljenju veštaka se precizira da je smrtni ishod nastupio i pored svih mera intenzivnog lečenja preduzetih sve vreme boravka u specijalizovanoj bolnici, od ukupno skoro tri i po nedelje.

-Na osnovu medicinske dokumentacije u spisima može se reći da se uzrok smrt pok. Dejana Jovića ne nalazi u nekoj drugoj okolnosti koja nije u direktnoj vezi sa virusnom infekcijom SARS-CoV-2 - navodi Tužilaštvo.

Analizom medicinske dokumentacije u spisima koja se odnosi na lečeenje Jovića, veštaci su ustanovili da su svi pojedinčcni nalazi međusobno saglasni, jasni i logični po pravilima medicinske struke, kao i da je tok bolesti koji je opisan u medicinskoj dokumentaciji u spisima opisan pravilno, da je jasan i logičan, te da je smrtni ishod jasan i logična posledica takvog toka i istorije bolesti od koje je Jović preminuo.

Po prijemu ovog mišljenja koje je potpisala Komisija veštaka koju su činili: dva doktora specijalista sudske medicine, specijalista za infektivne i tropske bolesti i specijalista anesteziologu, reanimatologiju i intenzivnu terapiju, Više javno tužilaštvo ukazuje da će u najskorije vreme doneti odluku u vezi sa krivičnim prijavama podnetim u vezi sa smrću Jovića.

Više javno tužilaštvo u Beogradu postupa po krivičnoj prijavi Novog policijskog sindikalnog saveza Srbije podnetoj 4. marta 2022. godine protiv više poznatih i NN lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo, na štetu policijskog službenika MUP-a R Srbije Dejana Jovića.

Krivična prijava je odmah združena već postojećim prijavama u predmetu KTR 32/22 , saopštilo je nedavno tužilaštvo.

Podsetimo, stradanje nagrađivanog policajca počelo je posle ubistva na šinama, tačnije likvidacije Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. godine.

Antonio Ahel/ATAImages
 

 

Jović je vodio istragu i, kao izvršioce, na čistac isterao Veljka Belivuka i njegovu "desnu ruku" Marka Miljkovića Mesara, ali je brutalnim metodama i lažnim optužbama sklonjen sa slučaja koji je okončan oslobađanjem obojice osumnjičenih zbog volšebne kontaminacije njihovih DNK tragova s mesta zločina. Baš zbog zataškavanja ovog ubistva, iza rešetaka je u petak završila Dijana Hrkalović, Veljina i Markova šefica.

- Kad je hajka krenula, potpuno je zaćutao. Pitao sam ga šta se dešava, na šta je samo odgovorio: "Ništa, ništa." Međutim, jednog momenta mi je rekao da nas možda prisluškuju, a imao sam utisak da i mene prate - kaže Vukosav.

Ono što je takođe indikativno jeste da je Hrkalovićeva nalog za prisluškivanje Jovića dala u junu 2018, mesec dana posle ubistva Dragoslava Galeta Miloradovića, kuma Luke Bojovića. Nezvanično, Dejan je bio na tragu nalogodavcima ove likvidacije, ali je Gale bio na meti Dijaninog mafijaško-policijskog klana zbog prijateljstva s jednim od vođa "škaljaraca", a presuda mu je potpisana kada mu je Lukin advokat Miša Ognjanović ispričao da je video slike golišave džavne sekretarke koje je ona slala mafiji i njoj bliskom ministru.

- Ona je čak šutirala čaure na mestu ubistva Miloradovića, navodno besna zbog zločina, a, u stvari, prikrivala je tragove - dodaje Vukosav.

- Čim je istekla mera tajnog nadzora, Jović je u decembru 2018. uhapšen pod optužbom da je zloupotrebio službeni položaj. Posle montiranog procesa i torture, oslobođen je u martu 2020, posle godinu dana suđenja. Očigledno strahujući da bi mogao da izađe u javnost s pravom istinom o zločinima Dijane i njenih pajtaša, rešili su da mu zauvek zapuše usta - kaže izvor "Srpskog telegrafa".

Vukosav svedoči da je Dejanu najteže palo ponašanje kolega.

- Rekao mi je: "Sve sam mogao da prihvatim, i lažnu prijavu, i praćenje, ali kako su me maltretirali oni policajci kad su me hapsili, to ne mogu da im oprostim." Fizički su ga mrcvarili, mučki udarali, zavrtali mu ruke... To su radili policajci koje je Belivuk poslao. I onda Stefanović kaže da ništa nije znao, pokušava samog sebe da abolira. Ali moram da mu poručim, ostali su tragovi, ostale su njegove izjave u medijima koje je davao o Dejanu - kaže Vukosav.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike