Došla bez pratnje: Dijana Hrkalović stigla u Specijalni sud, evo šta je rekla novinarima! (FOTO/VIDEO)

07.04.2022

12:06

0

Na optuženičkoj klupi sa Hrkalović naći će se još dvojica bivših policajaca koji se takođe brane sa slobode

Došla bez pratnje: Dijana Hrkalović stigla u Specijalni sud, evo šta je rekla novinarima! (FOTO/VIDEO)
dijana hrkalovic spec sud 0704 2022 foto kaca (6) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Specijalni sud stigla je bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović, gde bi danas trebalo da počne suđenje zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca. Ona je u sud došla bez pratnje, a vidi joj se nanogvica.

Novinarima je samo kratko kazala: "Dobar dan", a potom ušla u sud.

U sud je stigao i njen advokat Vladimir Đukanović.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Suđenje bi trebalo da počne oko 14.30 časova u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici.

Osim Hrkalović na optuženičkoj klupi će se naći i dvojica policajaca, koji se brane sa slobode. Na suđenju se očekuju uvodna izlaganja tužilaštva i branilaca Hrkalovićeve, a ona će biti u prilici da se kratko izjasni da li priznaje krivično delo ili ne.

 Detaljnu odbranu izneće u nastavku suđenja po okončanju uvodnih reči.

 

Podsetimo, sa njom su optuženi bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalovićka se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina. Takođe, tužilac je tražio godinu dana zatvora za Milenkovića, a za Šušnjića dve godine zatvora.

Podsetimo, Hrkalovićka se tereti da je naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševica 30. januara 2017. u Beogradu. Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen od tih optužbi, a sada je u pritvoru i optužen je za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi", među kojima je pet teških ubistava, dok se za još dva vode istrage.

Hrkalović se tereti i da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza, tamo počinjenih, krivičnih dela. Optužnim predlogom Hrkalovićevu tereti da je Šušnjiću nakon ponošenja krivične prijave Želimira Kreštelice 1. decembra 2017. godine protiv Eleza, tražila da se na mere tajnog nadzora stavi Elez.

Na taj način su, kako se sumnja, uticali da Elez ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja, te da se spreči da se prema njemu obave druge mere poput tajne pratnje. Sve navode krivičnih prijava protiv nje, Hrkalovićeva je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Šušnjić se takođe tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike