Tužilaštvo istražuje sumnjivu smrt inspektora Dejana Jovića: Da li je likvidiran na klinici?

08.04.2022

08:21

1

Autor: 24sedam

Medicinska dokumentacija je poslata na veštačenje u Institut za sudsku medicinu čiji se pisani odgovor čeka

Tužilaštvo istražuje sumnjivu smrt inspektora Dejana Jovića: Da li je likvidiran na klinici?
dejan-jovic inspektor face - Copyright Printscreen/Facebook

Više javno tužilaštvo u Beogradu obaveštava javnost da postupa po krivičnoj prijavi Novog policijskog sindikata, podnetoj 4. marta 2022. godine protiv više poznatih i NN lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo, na štetu policijskog službenika MUP-a R Srbije Dejana Jovića.

Krivična prijava je odmah združena već postojećim prijavama u predmetu KTR 32/22 i VJT je odmah dalo policiji nalog za prikupljanje potrebnih obaveštenja i medicinske dokumentacije.

Nakon izveštaja i prateće dokumentacije koja je dostavljena od strane III odeljenja Uprave kriminalističke policije, medicinska dokumentacija je poslata na veštačenje u Institut za sudsku medicinu, čiji se pisani odgovor čeka.

Po prijemu nalaza sa instituta biće doneta odluka u vezi sa prijavama u ovom predmetu o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Sumnje se da je Jovića na Infektivnoj klinici ubio Marko Miljković, najbliži saradnik vođe ozloglašenog kriminalnog klana Veljka Belivuka.

U krivičnoj prijavi navedeno je da je Miljković likvidirao inspektora Jovića, a da je to aminovala Dijana Hrkalović, koja je u krivičnog prijavi navedena kao nalogodavac.

Jović je bio zamenik načelnika Trećeg odeljenja za krvne i seksualne delikte UKP-a Policijske uprave za Grad Beograd. Vodio je istrage o mafijaškim likvidacijama a posebno o ubistvima Dragoslava Miloradovića, Vlastimira Miloševića, Nikole Bojovića i Dragoslava Miše Ognjanovića.

On je 2017. godine za ubistvo Vlasitmira Miloševića na šinama u centru Beograda, kao direktnog izvršioca uhapsio Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kao pomagača, posle čega je bio lažno optužen za krivično delo trgovina uticajem, za koje je kasnije oslobođen.

Tokom istrage protiv Belivuka i Miljkovića kontaminirani su dokazi koje je inspektor Jović pronašao na licu mesta, na osnovu čega su ova dvojica oslobođeni.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike