24sedam na licu mesta - Kreator Darko Kostić u pratnji policije došao na saslušanje! (FOTO/VIDEO)

21.04.2022

09:40

1

Po nalogu tužilaštva, Kostiću je juče određeno zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode

24sedam na licu mesta - Kreator Darko Kostić u pratnji policije došao na saslušanje! (FOTO/VIDEO)
Darko Kostić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Poznati modni kreator Darko Kostić, koji je uhapšen u noći između utorka i srede zbog sumje da je Š. H. (20), čije je umetničko ime Emis Emil, mimo njegove volje vezao, zatvorio u špajz iznajmljenog stana u centru Beograda i pretio mu ubistvom, saslušava se u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Saslušanje je zakazano za 13 časova, a Kostić je u pratnji policije došao na isto. Kostićev advokat Dimitrije Ilić prvobitno je rekao da ne zna kada će njegov klijent doći u Katanićevu, kao i da će izjave novinarima davati nakon saslušanja. On je oko 14 časova ušao u zgradu suda. 

Po nalogu tužilaštva, Kostiću je juče određeno zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode.

 

Podsetimo, na 192 taj poziv uputio je muškarac koji se beogradskoj policiji predstavio kao N.N. rekavši da je na svoj mobilni dobio poruku od prijatelјa Š. H. (20) koji mu je napisao da ga je poznati modni kreator Darko Kostić (42), zatvorio u špajz i zapretio da će ga navodno ubiti. 24sedam

Sve se to dogodilo, kako tvrdi čovek koji je primio SMS i slučaj prijavio policiji, na opštini Stari grad u samom centru Beograda, u Dobračinoj ulici.

Nedugo potom usledila je još čudnija situacija koja se desila policijskoj patroli na uglu ulica Laze Pačua i Vasine a kojoj je prišao upravo mladi Š.H. (20), čije je umetničko ime E. E., i rekao policajcima da se nalazio u stanu modnog kreatora.

On je policiji ispričao i kako je odatle uspeo da pobegne, ali i kako je došao u tu situaciju. On je rekao da je nakon kraće zabave u stanu kreator "postao agresivan i potom ga ubacio u špajz, te da je hteo i da ga ubije". Mladić je ispričao i da je Kostića upoznao preko aplikacije za LGBT "Grindr", a zatim došao kod njega u stan.

24sedam
 

On je policiji navodno rekao i da mu je kreator dao da konzumira nekakvu supstancu bele boje, najverovatnije opojna sredstva-drogu, nakon čega mu je kanapom vezao ruke, stavio duksericu preko glave i zatvorio u špajz.

Policija je Kostića potom privela u stanicu na osnovu ranije potrage, a potom je tu i zadržan u konsultaciji sa dežurnim zamenikom tužioca.

Kostić se sumnjiči za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike