Uspon i pad poznatog modnog kreatora: Oblačio zvezde na estradi, a sada skandal za skandalom - droga, napastvovanje, i to nije sve!

20.04.2022

09:19

0

Darko Kostić je bio uticajan modni keator, a danas...

Uspon i pad poznatog modnog kreatora: Oblačio zvezde na estradi, a sada skandal za skandalom - droga, napastvovanje, i to nije sve!
darko_kostic_karleusa joksimovic bekvalac - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Poznati srpski modni kreator Darko Kostić sinoć je prijavljen policiji od strane devetnaestogodišnjeg muškarca Š. H, koji je kao NN lice izjavio da je zaključan u špajzu gde je vezan, te da mu je Kostić pretio da će ga ubiti. 

Policija se odmah uputila ka lokaciji, a na uglu ulica Laze Pačua i Vasine, zatekli su Š.H. koji je izjavio da se nalazio u stanu Kostića, gde je nakon kraće zabave kreator postao agresivan i potom ubacio mladića u špajz preteći mu da će ga ubiti.

Sve se odigralo u kreatorovom stanu, u samom centru Beograda, u Dobračinoj ulici.

Policijaci su kreatora zatekli u stanu i priveli su ga u stanicu gde je doneto rešenje o njegovom zadržavanju u konsultaciji sa dežurnim zamenikom tužioca Prvog Osnovnog Javnog Tužilaštva zbog izvršenog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode.

Darko Kostić oblačio estradu

Poznati srspki modni kreator se prvi put pojavio na javnoj sceni 1999. godine, gde je imao reviju na "Belgrade Fashion Week"-u. A od tada redovno svoje kolekcije prikazuje na ovoj manifestaciji. Već 2003. se svetu predstavio revijom u Milanu izlažući kolekciju "Where Dragons Fly“.

Darka Kostića je promovisala i estrada, noseći njegove najzanimljivije modele. Oblačio je jedno vreme u kontinuitetu Jelenu Karleušu, Natašu Belvalac, Jovanu Joksimović, koja se i venčala u haljini koju je on dizajnirao.

Antonio Ahel/ATAImages.
 

Poznato je i da se pored poslovnog onosa sa Jelenom Karleušom i dublje povezao, te je često govorio o prijateljstvu sa pevačicom. Čak joj je bio i kum na venčanju sa Duškom Tošićem.

Kostićev sunovrat

Pre pet godina Darko Kostić se prvi put našao na ivici zakona kada je priveden zbog konzumiranja i posedovanja narkotika. Te 2017. godine je dospeo u žižu javnosti kao prestupnik, a policija je u njegovom stanu pronašla kokain i tzv. drogu za silovanje. Sve je počelo tako što mu je pozlilo u njegovom stanu, a lekari Hitne pomoći su dolaskom na teren ustanovili da je pod uticajem opijata. Policija je izvršila pretres stana i pronašla drogu, te ga je privela na saslušanje.

Tri meseca kasnije je objavljeno kako se otkazuje revija Darka Kostića u Podgorici.

Već sledeće godine Kostić je uhapšen nakon što ga je maloletni L. J. (15) prijavio da mu je sipao u piće preparat za kamagru, a potom nudio seks.

L. J. je na saslušanju kod tužioca kroz suze govorio kako ga je modni kreator napastvovao. U samom iskazu L. J. je pričao o lascivnim porukama koje mu je Kostić slao, a kojima je, kako se veruje, pokušao da ga namami u svoj stan. Među njima je i ona koja opisuje događaj kada mu je Kostić bez njegovog znanja podvalio "kamagru" - ilegalni preparat za potenciju.

Protiv Darka je Treće osnovno tužilaštvo tada podiglo optužnicu po čak četiri tačke - dve za polno uznemiravanje i dve za nelegalno držanje i nuđenje narkotika - ne uznemirava preterano kreatora.

Modni kreator Darko Kostić osuđen je 11. juna 2021. godine na godinu dana kućnog zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Zbog ovog skandala Darko Kostić je bio prinuđen da zatvori svoj modni atelje u Beogradu.

Antonio Ahel/ATAImages.
 

Dok je trajalo suđenje Kostić je 2019. priveden u Beogradu nakon što je pravio haos u jednom ugostiteljskom objektu u Ulici Maršala Birjuzova. Protiv njega je tada pokrenut prekršajni postupak zbog sumnje da je remetio javni red i mir tako što je vikao i lomio inventar.

Modni kreator je priveden pošto je vlasnik kafića pozvao policiju kada je Kostić, koji je mirno sedeo u lokalu, iznenada podivljao, počeo da viče da ga svi mrze, a onda i da baca čaše i pepeljare po lokalu.

Policija ga je privela, ali pošto nije bilo elemenata za podnošenje krivične prijave, on je pušten na slobodu i protiv njega se vodi prekršajni postupak.

Modni kretor, iako se protiv njega i dalje vodio postupak za napastvovanje, priveden je i 2020. nakon što ga je Podgoričanin B. Z. (25) prijavio policiji da ga je napao u njegovom stanu u Ulici kneginje Ljubice u Beogradu i pokušao da mu skine pidžamu. Tada su protiv Kostića i B. Z. podnete su krivične prijave zbog posedovanja narkotika, jer je u stanu pronađen spid i tablete "dijazepama".

To nije poslednji prestup Darka Kostića. Već 27. juna, stranac Roblet M. I. prijavio  beogradskoj policiji da ga je modni kreator brutalno tukao i maltretirao tokom odnosa u svom stanu.

Šokirani Roblet je, kako se navodi u prijavi, u panici pokušao da pobegne iz stana Kostića, ali mu je on navodno oteo telefon i zaključao vrata, vičući da ga neće pustiti sve dok ne završe sa odnosima.

Roblet je, uprkos svemu, kazao policajcima da neće podneti krivičnu prijavu protiv Kostića, jer ne želi da se zbog toga zadržava u Srbiji i samo je hteo da mu kreator vrati telefon. Kako se saznalo. Kostić za ovo delo neće krivično odgovarati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike