Moda u kandžama predatora: Oblačili lepotice, jedan ubijen, a dvojica pod teškim optužbama!

20.04.2022

18:45

0

Autor: 24sedam

Kostić će sutra, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu

Moda u kandžama predatora: Oblačili lepotice, jedan ubijen, a dvojica pod teškim optužbama!
dizajneri profimedia-0494836897 copy - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images/Profimedia

Modnog kreatora Darka Kostića sinoć je policiji prijavio jedan mladić koji je nadležnima rekao da mu je prijatelj javio da ga pomenuti Kostić drži zatvorenog u špajzu i navodno mu preti ubistvom. Osumnjičenom Kostiću je određeno zadržavanje do 48 časova i on će sutra, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Međutim, ovo nije prvi put da je modni kreator uhapšen.

Podsetimo, Kostić je 11. juna 2021. godine prvostepeno osuđen pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnim L. J. i zbog posedovanja leka "rivotril" za lične potrebe. Presudom je oslobođen optužnice za polno uznemiravanje Š. B. i za omogućavanje uživanja narkotika. Sud je doneo odluku da Kostić izdržava kaznu u svom stanu u Beogradu.

Dok je trajalo suđenje, Kostić je 2019. priveden u Beogradu, nakon što je pravio haos u jednom ugostiteljskom objektu u Ulici maršala Birjuzova. Protiv njega je tada pokrenut prekršajni postupak zbog sumnje da je remetio javni red i mir tako što je vikao i lomio inventar. Modni kreator je priveden pošto je vlasnik kafića pozvao policiju kada je Kostić, koji je mirno sedeo u lokalu, iznenada podivljao, počeo da viče da ga svi mrze, a onda i da baca čaše i pepeljare po lokalu. Policija ga je privela, ali pošto nije bilo elemenata za podnošenje krivične prijave, on je pušten na slobodu i protiv njega se vodi prekršajni postupak.

24sedam/ATA Images
 

Beli prah i vezane ruke

Policijski službenici stanice Stari grad odmah su sinoć reagovali na poziv i otišli u stan u kom su zatekli Kostića. Mladić koji je bio u stanu u međuvremenu je uspeo da utekne i da na ulici zaustavi prvu policijsku patrolu na koju je naišao.

Ispričao im je da je Kostića upoznao preko aplikacije za LGBT "Grindr", a zatim došao kod njega u stan. On je policiji navodno rekao i da mu je kreator dao da konzumira supstancu bele boje, najverovatnije drogu, nakon čega mu je vezao ruke kanapom, stavio duksericu preko glave i zatvorio ga u špajz.

Mladić je prevezen na VMA, na odelјenje toksikologije, a istragu u slučaju vodi policijska stanica u Majke Jevrosime.

Darkova sodoma

Darko Kostić osuđen je prošle godine u Trećem osnovnom sudu u Beogradu na godinu dana kućnog zatvora zbog nedozvoljenog polnog uznemiravanja maloletnika i posedovanja narkotika. Modnom kreatoru Darku Kostiću sudilo se za polno uznemiravanje dvojice mladića, od kojih je jedan maloletan. Sem toga, kreator se teretio i za omogućavanje uživanje narkotika.

Kostić je uhapšen u junu 2018. nakon što ga je maloletni L. K., učesnik jednog rijaliti programa za decu, prijavio policiji da je Kostić pokušao da ga napastvuje. Maloletnik je tvrdio da ga je Kostić namamio u svoj stan kako bi mu dao novac za fotografije, ali da mu je potom u piće sipao preparat za potenciju. Ipak, on je, kako je tvrdio, uspeo da pobegne iz stana.

Ubijen kralj mode

Đani Versače rođen je na jugu Italiju, u mestu Ređo di Kalabrija, a jedan potez njegove majke možda je i odredio tok njegovog života. Ona je otvorila krojački salon, da bi njen sin kasnije bio proglašen "kraljem mode". Đani Versače stvorio je modnu imperiju o kojoj znamo mnogo toga, a dan njegove tragične smrti bio je dan kada je imao mnogo razloga da se raduje.

Tog 15. jula 1997. godine porodica Versače radovala se jer je istoimena modna kompanija vredela milijardu dolara, a oni su potpisali ugovor koji je trebalo da im donese još toliko novca. Đani je tada otputovao u Majami, grad u kome je proveo toliko lepih trenutaka, i nije ni slutio da je taj dan poslednji za njega.

Đani Versaće, 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images/Profimedia
 

U Majami je tada stigao i Endru Kunanan, čovek koji je imao surov i krvav cilj: da nađe Đanija Versačea, jednu od najslavnijih osoba na svetu. Kako je iza sebe imao nekoliko ubistava, a bio je najtraženiji čovek u Americi, veoma lako je uspeo da dođe do slavnog dizajnera. On se sasvim mirno približio Đaniju Versačeu, koji se tada vraćao iz šetnje, sustigao ga na stepeništu njegove luksuzne vile na glavnom šetalištu u Majamiju, ispalio dva metka u njega i otišao kroz masu zgranutih i šokiranih prolaznika. Njegovo telo je nađeno četiri dana kasnije u jednom čamcu, nakon izvršenog samoubistva.

Kada je Versače ubijen, u vili je bio njegov partner, modni kreator Antonio Damiko.

- Čuo sam pucanj. Moje srce je odjednom prestalo da kuca. Istrčao sam napolje i onda video Đanija kako na stepenicama leži u krvi - ispričao je Damiko u aprilu 2017. godine, kada je prvi put nakon 20 godina progovorio o ubistvu slavnog kreatora. Mnoga pitanja i danas su ostalr bez odgovora. Ne zna se da li su se Versače i Kunanan poznavali, kao ni šta je bio motiv ubice. Ovo ubistvo obeležilo je kraj dvadesetog veka, ali pitanja ostaju.

Vang i mladi manekeni

Američki modni dizajner Aleksandar Vang (37) bio je optužen pre nekoliko godina za seksualno uznemiravanje više muškaraca i transrodnih modela. Naime, 37-godišnji modni dizajner suočio se sa problemima nakon što su na dva Instagram naloga počele da izlaze priče manekena koji su tvrdili da ih je Aleksandar seksualno napao u prošlosti.

U jednoj od prvih objava model Oven Muni je opisao incident koji se navodno dogodio 2017. godine kada je u jednom prepunom noćnom klubu u Njujorku upoznao Aleksandra, koji ga je dirao po genitalija.

- Bio sam sam u jednom trenutku i momak pored mene je očigledno iskoristio priliku jer niko nije mogao da se pomeri zbog gužve, pa je počeo da me dira dole - započeo je Oven.

- Kada me je dodirnuo po butini, pa po međunožju, ja sam se zaledio i bio sam u šoku, a kada sam pogledao ulevo da vidim ko je to, još više sam bio šokiran kad sam shvatio da je to poznati modni dizajner. Nisam mogao da verujem da to čini. Upao sam u još veći šok. Bilo je zaje*ano - dodao je Muni.

Aleksandar Vang, 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images/Profimedia
 

Oven prvo nije rekao o kom dizajneru je reč, ali je kasnije potvrdio da se radi o Aleksandru Vangu.

- Ispostavlja se da je Aleksandar Vang masovni seksualni predator i učinio je isto i mnogim drugim ljudima. On mora biti razotkriven - zaključio je Oven.

Nakon što je Oven to izgovorio u javnosti, drugi muškarci i transrodni modeli su podelili svoje slične priče. Jedna osoba je čak otkrila da ju je dizajner primorao da provede noć u njegovoj hotelskoj sobi.

- Aleksandar Vang je optužen za seksualno zlostavljanje i u prethodnim godinama. Umesto da ove objave samo sakrijemo pod tepih, vreme je da se nešto preduzme po ovom pitanju. Prestanite da ga pratite i pružite podršku žrtvama - napisali su predstavnici jedne modne agencije.

Aleksandar Vang se još uvek nije javno obratio povodom optužbi, ali je isključio mogućnost komentarisanja njegovih objava na Instagramu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike