"Treba mi velika usluga, dođi": Goran nestao u Belivukovom vrtlogu zločina kada je upao u smrtonosnu zamku, pa doživeo jezivu sudbinu!

31.03.2022

18:45

0

Autor: 24sedam

Pripadnici ovog klana, kako se sumnja, koristili su kamion da bi stvari koje je Spasojević nabavio prevezli do kuće koja je prvi put pomenuta od početka istrage, pokrenute pre tačno godinu dana

"Treba mi velika usluga, dođi": Goran nestao u Belivukovom vrtlogu zločina kada je upao u smrtonosnu zamku, pa doživeo jezivu sudbinu!
Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Goran Mihajlović (22) nestao je 1. aprila 2019. godine, a da je ubijen i da iza njegovog ubistva stoji kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pokazuju svi prikupljeni materijalni tragovi i dokazi. Mihajlovića je, po svemu sudeći, u klopku uvukao F. G. iz Berana. Grupa Veljka Belivuka je, kako se sumnja, držala zatočenog Gorana Mihajlovića, nakon čega su ga otrovali u vikendici u Ritopeku, a potom njegovo telo prevezli kamionom u vikendicu u Surduku kod Stare Pazove, gde su ga spalili.

Ovo se, između ostalog, navodi u nalogu za proširenje istrage protiv ozloglašenog klana, koje je svojevremeno podnelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Tužilaštvo je u ovom nalogu do detalja opisalo kako je izgledao zločin i kako su se vođe ovog klana rešile tela Gorana Mihajlovića. Prema nezvaničnim informacijama, ubistvo je isplanirano u martu 2019. godine, a kako se sumnja, u njegovoj pripremi su učestovali Velja Nevolja i Nikola Spasojević.

24sedam
 

Kako navodi tužilaštvo u nalogu za sprovođenje istrage, Belivuk je navodno Spasojeviću dao novac i rekao mu da kupi radne kombinezone, čizme, kape, najlon, kabl, lanac, rukavice, čekiće, macole i korišćene automobilske gume i ne manje od 40 džakova ćumura. Sudeći po navodima tužilaštva, to ubistvo izvršeno je po drugačijem principu od ostalih.

Pripadnici ovog klana, kako se sumnja, koristili su kamion da bi stvari koje je Spasojević nabavio prevezli do kuće koja je prvi put pomenuta od početka istrage, pokrenute pre tačno godinu dana. Naime, kako tužilaštvo navodi, u pitanju je kuća u mestu Surduk kod Stare Pazove, koja se nalazi na placu u okviru kojeg je i šuma, i navodno im je ta kuća poslužila da se reše tela.

Misteriozan nestanak

Navodno je Mihajlović pre nestanka otišao da se vidi sa drugom, izvesnim N. Š. Prema nezvaničnim informacijama, stigla mu je poruka: "Treba mi velika usluga, dođi", na koju je on naseo i otišao na sastanak sa kog se nikada nije vratio.

Za medije se više puta oglašavala i majka Gorana Mihajlovića, Sanja, koja je ranije ispričala da je sama krenula da traga za sinom, pošto je istraga o prijavi nestanka u to vreme slabo napredovala.

- Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji - rekla je majka svojevremeno za medije.

Prethodno su, kako se sumnja, namamili Mihajlovića da se nađe sa Miljkovićem i Belivukom, pa su ga u tajnoj prostoriji garaže u "vikendici strave" u Ritopeku vezali, a sivom lepljivom trakom mu zalepili gornji deo lica do nosa. On je vezan u kući u Ritopeku proveo celu noć 1. na 2. april, a kako se sumnja, čuvali su ga N. S. i V.D.

Mihajlović je, prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, bio pod prismotrom sve do 2. aprila, kada su u bunker u garaži došli Belivuk i Miljković. Spasojeviću su, kako se sumnja, rekli da doveze kamion, kupi pesak i natovari ga u tovarni deo kamiona, kako bi telo Mihajlovića iz kuće u Ritopku prevezli do placa kuće u Surduku.

Miljković i Belivuk Printscreen
 

Tužilaštvo sumnja i da je nesagorele delove tela Mihajlovića, Velja Nevolja macolom usitnio, a potom su ih stavili u džak i odvezli do Pupinovog mosta kamionom, gde su ih bacili u Dunav.

Podsetimo, Mihajlović (22) nestao je 1. aprila 2019. O njemu se više od dve godine ništa nije znalo, sve dok u septembru prošle godine Tužilaštvo za organizovani krminal, u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i Bezbednosno-informativne agencije, nije prikupilo dokaze za osnovanu sumnju da su ga namamili i ubili pripadnici kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića.

Njegov nestanak je porodica prijavila sedam dana kasnije, a policija je pronašla automobil koji je vozio, a kojim je otišao da se nađe sa drugom, 12. aprila na Novom Beogradu. U autu su bili pištolj, pasoš i njegova lična karta.

Kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića je do sada optužena za brutalna ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Prema navodima optužnice, koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv klana, sva ubistva su počinjena u kući u Ritopeku. Kako se sumnja, žrtve su na prevaru namamili ili otimali, zatim ih brutalno mučili, kasapili i mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, a potom ostatke pakovali u džakove, nosili do Dunava i tu ih prosipali u vodu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike