"Pao" Šarićev policajac! Hapšenje u Beranama po međunarodnoj poternici

18.04.2022

14:27 >> 15:12

0

Hapšenja članova grupe počela su 14. aprila

"Pao" Šarićev policajac! Hapšenje u Beranama po međunarodnoj poternici
Copyright Ilustracija/Profimedia

Policijski službenik Danilo Stojanović (44), koji se tereti da je bio član organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, uhapšen je u Beranama po međunarodnoj poternici saopštio je MUP.

On je, zajedno sa Milutinom Radovanovićem, za kojim se i dalje traga, pobegao dva sata pre nego što su kolege upale u njihove stanove da ih uhapse. Stojanovic i Radovanović granicu Srbije sa Crnom Gorom prešli su oko 3.30 sati. Na ulazu u Crnu Goru 14. aprila i na izlazu iz Crne Gore 17. aprila, za Stojanovićem nije bila raspisana međunarodna poternica, navodi se u saopštenju crnogorske policije.

Međunarodna akcija hapšenja osumnjičenih za teška krivična dela počela je u četvrtak rano ujutru i za nju je znao mali broj ljudi. Nema sumnje da je postojala "krtica" koja je kolegama, Stojanoviću i Radovanoviću dojavila da će im u ranu zoru policija doći na vrata i da su osumnjičeni za pripadnost grupi. Samo nekoliko sati pre planirane akcije hapšenja, uspeli su da pobegnu, a zabeležen je i prelazak granice. Na našoj granici nisu registrovani, ali je navodno crnogorska granicna policija ubeležila njihov ulazak u 3.30 sati.

Osumnjičenima Milutinu Radovanoviću i Danilu Stojanoviću, kao policijskim službenicima MUP Republike Srbije, UKP, SKOP, zahtrevom za sprovođenje istrage, stavlja se na teret i da su iskorišćavanjem svog službenog ovlašćenja sačinili službene isprave neistinite sadržine u kojima su pripadnike organizovane kriminalne grupe i druge uhapšene predstavljali kao osobe od izuzetnog značaja za bezbednost Republike Srbije, zbog čega postupajući javni tužilac nije doneo rešenje o zadržavanju niti je protiv njih predložio određivanje pritvora.

Policija je, da podsetimo, u velikoj međunarodnoj akciji koju u Srbiji predvodi Tužilaštvo za organizovani kriminal uhapsila Darka Šarića i još nekoliko osumnjičenih. Među uhapšenima je i Šarićev advokat Dejan Lazarević, sa kojim su navodno Stojanović i Radovanović bili u kontaktu i koji im je za informacije davao novčane poklone. Lazareviću je, da podsetimo, pozlilo tokom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike