Podignuta optužnica protiv Šarićevih policajaca: Tukli kolegu na Cvetnom trgu, pa pobegli u Crnu Goru!

20.04.2022

09:05

0

Autor: 24sedam

Tužilaštvo je predložilo da Stojanović bude osuđen na godinu i po, a Radovanović dve godine zatvora s obzirom na to da se incident dogodio u sred dana u bašti restorana u centru grada

Podignuta optužnica protiv Šarićevih policajaca: Tukli kolegu na Cvetnom trgu, pa pobegli u Crnu Goru!
tuca interpol cvetni trg basta print (1) - Copyright Printscreen/Nadzorne kamere

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv policajca Danila Stojanovića (43), bivšeg načelnika Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove i Milutina Radovanovića (47), koordinatora u Direkciji policije u Beogradu, zbog sumnje da su na Cvetnom trgu u centru Beograda pretukli kolegu, jednog od načelnika u Interpolu M. V. (44). Stojanović i Radovanović, podsetimo, sumnjiče se i da su bili deo kriminalne grupe Darka Šarića, koji je uhapšen 14. aprila, dok su dvojica policajaca uspela da umaknu policiji. Stojanović je, kako su mediji pisali, u međuvremenu uhapšen u Beranama, dok se za Radovanovićem i dalje traga.

Tužilaštvo je predložilo da Stojanović bude osuđen na godinu i po, a Radovanović dve godine zatvora s obzirom na to da se incident dogodio u sred dana u bašti restorana u centru grada, u prisustvu velikog broja ljudi, čak i dece ali i zbog njihovih funkcija u MUP-u zbog kojih su trebali da budu primer drugima.

- Optužni predlog protiv D.S. i M.R. podnet je zbog postojanja opravdane sumnje da je okrivljeni D.S. učinio krivično delo nasilnicko ponašanje i krivično delo učestvovanje u tuči, a okrivljeni M.R. krivično delo nasilničko ponašanje i krivično delo teška telesna povreda - navodi se u saopštenju Prvog osnovnog tužilaštva.

Optužnim predlogom, kako se navodi, policajcima je stavljeno na teret da su dana 21. februara godine oko 13,00 sati, u saizvršilaštvu, izazivanjem tuče i vršenjem nasilja prema oštećenom M.V. značajnije ugrozili spokojstvo građana na taj način što je Stojanović prišao oštećenom M.V. koji je sedeo u bašti jednog ugostiteljskog objekta i najpre ga verbalno napao, zbog čega ga je oštećeni M.V. odgurnuo, nakon čega se okrivljeni Stojanović udaljio, a potom vratio zajedno sa okrivljenim Radovanovićem koji je prišao oštećenom, verbalno ga napao, a zatim i odgurnuo u predelu grudi, nakon čega je došlo do fizičkog konflikta izmedu osumnjičenog Stojanovića i oštećenog, a potom i izmedu osumnjičenog Radovanovića i oštećenog, da bi oštećeni u jednom trenutku pao, a osumnjičeni se udaljili sa mesta događaja, pri čemu je oštećeni M.V. zadobio nekoliko lakih i jednu tešku telesnu povredu, nanetu od strane okrivljenog Radovanovića.

Tužilaštvo podseća i da su policajci 21. februara po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, a od strane Trećeg odeljenja Uprave kriminalisticke policije, zadržani u trajanju od 48 sati, nakon čega su 23. februara godine saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

- Tom prilikom su negirali izvršenje krivičnih dela koja su im stavljena na teret. Nakon saslušanja, po predlogu tužilaštva, Prvi osnovni sud u Beogradu je okrivljenima odredio pritvor u trajanju od 30 dana, jer su postojale osobite okolnosti koje su ukazivale da će ometati postupak uticanjem na svedoke. Istovremeno, prilikom pretresa stana okrivljenog M.R. pronađena je jedna lovačka puška za čije držanje isti nije imao dozvolu nadležnog organa, zbog čega je formiran poseban predmet zbog postojanja osnova sumnje da je učinjeno krivicno delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - podsećaju iz tužilaštva.

U toku dokaznog postupka, ispitani su svedok ošteceni M.V. i još dva svedoka, pribavljeni su video zapisi kamera na mestu događaja, pribavljena je medicinska dokumentacija o zadobijenim telesnim povredama i izvršeno je sudsko-medicinsko veštačenje istih.

- Nakon razmatranja i ocene svih dokaza, tužilaštvo je protiv okrivljenih D.S. i M.R. podnelo optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da se u njihovim radnjama stiču sva obeležja krivičnih dela koja su im stavljena na teret, te je predložilo sudu da ih nakon održanog glavnog pretresa oglasi krivim i da okrivljenog D.S. osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, a okrivljenog M.R. na kaznu zatvora u trajanju od dve godine - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike