Optuženi za prvu otmicu "zemunskog klana" prevario sud da upravo prima infuziju! Mladić koga su ucenili izvršio samoubistvo

25.02.2022

12:13

0

Autor: 24sedam

U ovom slučaju, koji je poznat i kao prva otmica "zemunskog klana" učestvovao je i Dušan Spasojević, vođa "zemunskog klana

Optuženi za prvu otmicu "zemunskog klana" prevario sud da upravo prima infuziju! Mladić koga su ucenili izvršio samoubistvo
Copyright Printscreen/Mup

Dvojici bivših policajaca i pripadnika "zemunskog klana", koji se terete za razbojništvo i otmicu Novaka Stevanovića (22) 1997. godine, posle čega je on izvršio samoubistvo, danas je za 19. april ponovo odloženo suđenje.

Sudija je donela odluku da odloži suđenje zbog izostanka jednog od optuženih Gorana Ristića čiji advokat je sudu rekao da se optuženi trenutno nalazi u Domu zdravlja gde prima infuziju zbog visokog pritiska i otežanog disanja.

Milisav Čogurić, punomoćnik oštećenog, sudu je predložio da se Ristić danas privede i da se uradi medicinsko komisijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li su tačni navodi advokata Ivana Bajazita, Ristićevog branioca.

Sudija je nakon pauze od 35 minuta saopštila prisutnima da je , kako kaže, uz mnogo napora uspela da dobije informaciju da optuženi Ristić danas nije bio ni u Domu zdravlja Rakovica ni na Kanarevom brdu, kako je to rekao Ristićev advokat Bajazit.

U ovom slučaju, koji je poznat i kao prva otmica "zemunskog klana" učestvovao je i pokojni Dušan Spasojević, vođa "zemunskog klana".

Optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Ðajić, kao i nekadašnji pripadnici "zemunskog klana" Nikola Bajić i Goran Ristić. Prema optužnici, trojica optuženih su Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja.

Novak Stevanić Privatna arhiva
Novak Stevanović se ubio posle otmice

Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka. U otmici je, navodno, učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", takođe pokojni Zoran Vukojević.

Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima.

Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom bio optuženi Ristić i potom ga predali vođi klana - Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njegovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Ova prva "otmica" klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena je pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje. Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike