Šarićev policajac umakao kolegama iz dve države: Ovo je mreža iz Crne Gore koja pomaže Danilu!

18.04.2022

10:33

0

Autor: 24sedam

Danilo Stojanovic i Milutin Radovanović granicu Srbije sa Crnom Gorom prešli su oko 3.30 sati

Šarićev policajac umakao kolegama iz dve države: Ovo je mreža iz Crne Gore koja pomaže Danilu!
Darko Šarić - Copyright 24sedam/Tanjug/Jadranka Ilić

Danilo Stojanović, policijski službenik koji je pobegao iz Srbije nekoliko sati pred hapšenje kriminalne grupe Darka Šarića, ušao je u Crnu Goru 14. aprila, potvrđeno je iz Uprave policije susedne države, ali je juče ponovo uspeo da umakne crnogorskoj policiji i to tako što je peške pobegao. Uprava policije preduzima mere i radnje u cilju lociranja Stojanovića, poručili su iz policije.

Policijski službenici Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, za kojima se traga zbog sumnje da su bili deo kriminalne grupe Darka Šarica, da podsetimo, pobegli su iz Srbije dva sata pre nego što su kolege upale u njihove stanove da ih uhapse. Stojanovic i Radovanović granicu Srbije sa Crnom Gorom prešli su oko 3.30 sati. Na ulazu u Crnu Goru 14. aprila i na izlazu iz Crne Gore 17. aprila, za Stojanovićem nije bila raspisana međunarodna poternica, navodi se u saopštenju crnogorske policije.

Nije ni čudo da se Darko Stojanović odlučio za bekstvo u Crnu Goru. On tamo ima brata Darka Stojanovića, koji je funkcioner Socijalističke narodne partije Crne Gore i potpredsednik Skupštine opštine Berane. Brat od strica mu je Radun Stojanović, aktuelni načelnik Centra bezbednosti Berane.

Danilov otac je, inače, Dragan Stojanović, nekadašnji visoki funkcioner SDB CG (sada ANB) i načeknik Centra SDB Berane.

Svakako je zanimljivo i da je Danilo Stojanović bio na akademiji sa Zoranom Brđaninom, direktorom crnogorske policije.

Međunarodna akcija hapšenja osumnjičenih za teška krivična dela počela je u četvrtak rano ujutru i za nju je znao mali broj ljudi. Nema sumnje da je postojala "krtica" koja je kolegama, Stojanoviću i Radovanoviću dojavila da će im u ranu zoru policija doći na vrata i da su osumnjičeni za pripadnost grupi. Samo nekoliko sati pre planirane akcije hapšenja, uspeli su da pobegnu, a zabeležen je i prelazak granice. Na našoj granici nisu registrovani, ali je navodno crnogorska granicna policija ubeležila njihov ulazak u 3.30 sati.

Policija je, da podsetimo, u velikoj međunarodnoj akciji koju u Srbiji predvodi Tužilaštvo za organizovani kriminal uhapsila Darka Šarića i još nekoliko osumnjičenih. Među uhapšenima je i Šarićev advokat Dejan Lazarević, sa kojim su navodno Stojanović i Radovanović bili u kontaktu i koji im je za informacije davao novčane poklone. Lazareviću je, da podsetimo, pozlilo tokom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike