Vulin potvrdio: Šarićeva grupa je bila veoma bliska s Belivukovim i kavačkim klanom!

17.04.2022

08:50

0

Vulin najavljuje dalju i dublju istragu, uz poruku da neće biti zaštićenih

Vulin potvrdio: Šarićeva grupa je bila veoma bliska s Belivukovim i kavačkim klanom!
saric kavac belivuk1 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević/ATA Images/Goooglemap

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, govoreći o hapšenju Darka Šarića i njegove grupe, ali i ranijih grupa Belivuk - Miljković, kaže da građani moraju da veruju svojoj državi

On je na televiziji Pink istakao kako je MUP za godinu dana uhapsio 30 organizovanih grupa i istakao da je to kratak period da se dese velike promene, ali su se one desile kod nas.

- Vi morate prvo da verujete svojoj državi, MUP je za ovih godinu dana razbilo 30 organizovanih kriminalnih grupa, Belivuk-Miljković, Elez, a evo i sada Šarić. Godinu dana je kratak period da se dese ovako velike promene, ali desile su se - rekao je Vulin.

Vulin je potvrdio u intervjuu za "Kurir" da su Darko Šarić i njegova grupa bili veoma bliski s kriminalnom grupom Veljka Belivuka i kavačkim klanom.

Posle hapšenja Šarića, što je bila udarna vest proteklih dana, Vulin najavljuje dalju i dublju istragu, uz poruku da neće biti zaštićenih. 

printscreen/TV Pink
 

 

Na pitanje da li se plaši za svoju bezbednost, Vulin je izjavio da niko ne treba da se bavi njegovim poslom ukoliko se plaši kriminalaca. Dodao je i da je Srbija bolje mesto za život, pa napomenuo: "Ako će to koštati jedne glave, neka košta".

- Nemam čega da se bojim. Onaj ko se boji, ne treba da radi ovaj posao. Ranije možda nisu imali dokaze, ja sam imao sreću da uradimo sve u skladu sa zakonom. Ako se plašite, nemojte da se bavite ovim poslom, nemojte da radite ništa što može da vas dovede do ljudi koji se bave kriminalom. Moj život nije neka prevelika cena, za ono što smo uradili. Srbija je bolje mesto za život, pa ako će to koštati jedne glave, neka košta - istakao je Vulin.

Spektakularna akcija hapšenja Darka Šarića ove nedelje u njegovoj vili u Ulici Baje Pivljanina na beogradskom Dedinju otvorila je gomilu spekulacija, a među glavnima pominje se njegova povezanost sa Radojem Zvicerom, vođom "kavačkog klana", o čemu je 24sedam već pisao.

Šarić je sada navodno osumnjičen da je iz zatvora naručio likvidacije istaknutih "škaljaraca" Alana Kožara i Damira Hodžića na Krfu, a odranije se sumnjalo da su te likvidacije izveli "kavčani" po Zvicerovom naređenju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike