Darko Šarić ostaje iza rešetaka: Određen mu pritvor do 30 dana!

16.04.2022

07:10

0

Osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana

Darko Šarić ostaje iza rešetaka: Određen mu pritvor do 30 dana!
Darko Šarić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić/Profimedia

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je odluku da se Darku Šariću i još četvorici saslušanih odredi pritvor u trajanju do 30 dana. 

Ova odluka je doneta zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti li dati u bekstvo i postati nedostupni pravosudnim organima, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Šarić, kao i osumnjičeni  D. L, D. O, D. M, U. R. imaju tri dana od dana prijema rešenja da ulože žalbu.

Saopštenje tužilaštva

Nakon što je pre dva dana sprovedena velika policijska akcija u kojoj je uhapšeni Darko Šarić, navijač Uroš Mišić, advokat Darka Šarića i Veljka Belivuka, kao i nekoliko policijskih službenika, saopštenjem se oglasilo Tužilaštvo za organizovani kriminal

Saopštenje prenosimo u celosti: 

"Tužilaštvo za organizovni kriminal je na  osnovu krivične prijave MUP RS, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon sprovednog predistražnog postupka i prikupljenih dokaza donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 12 lica i to: Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovaovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršena krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

Na osnovu dokaza prikupljenih u predistražnom postupku postoje osnovi sumnje da je  osumnjičeni Darko Šarić, u periodu od početka  2020. do 14. aprila 2022. godine,  organizovao organizovanu kriminalnu grupu koja je u međunarodnim razmerama na teritoriji Južne Amerike, sprovodila kriminalni plan dogovaranja neovlašćene kupovine opojne droge kokain, njen transtport do Evrope radi dalje prodaje a sve u cilju sticanja finansijske koristi vršeći krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i da se preko pripadnika ove kriminalne grupe u Južnoj Americi i drugih lica, liše života lica koja bi pokušala da osujete ostvarenje kontakata pripadnika njegove kriminalne grupe sa dobavljačima opojne droge iz Južne Amerike, te je organizovao i naložio izvršenje krivičnog dela teško ubistvo na štetu Milana Milovca."

Kokainska hobotnica Darka Šarića od Ekvadora do Crne Gore

Podsećamo, Šarić je pre dva dana ponovo uhapšen zbog sumnje da je, boraveći u dugogodišnjem pritvoru, organizovao ubistvo svog bliskog saradnika Milana Milovca, kao i prekookeanski šverc kokaina, negirao je sinoć dela tvrdeći da je u pitanju pritisak Tužilaštva za organizovani kriminal zbog dva sudska postupka protiv njega, koja su pred Aplacionim sudom ušla u završnu fazu.

Datum hapšenja Šarića u Beogradu, koji je nakon osam godina provedenih iza rešetka, pre četiri meseca pušten u kućni pritvor, te Petra Ćosića u Hrvatskoj, nije bio slučajan. Pre dva dana istekle su tajne mere nadzora nad Ćosićem, koje su uz sudske naloge oktobra 2020. pokrenuli hrvatska policija i Uskok, a prema hrvatskom zakonu, takve radnje mogu trajati maksimalno upravo godinu i po dana.

Ćosiću i njegovim saradnicima u Hrvatskoj na teret se stavlja da su organizovali likvidaciju Milana Milovca zvanog "Čupavi", saradnika Darka Šarića koji je živeo u Ekvadoru, a dokazi su, baš kao i u slučaju zloglasnog klana Veljka Belivuka, pribavljeni tako što im je dešifrovana komunikacija preko aplikacije “Skaj”.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike