Završeno saslušanje Darka Šarića: "Nisam ubio Milovca"

15.04.2022

19:50

0

Kako 24sedam saznaje, Šarić je negirao krivicu za oba dela za koje se tereti

Završeno saslušanje Darka Šarića: "Nisam ubio Milovca"
viber_slika_2022-04-15_21-46-38-266 - Copyright Foto: 24sedam/Lj.K.

Saslušanje Darka Šarića, njegovog advokata Dejana Lazarevića i ostalih osumnjičenih koji su juče uhapšeni zbog sumnje da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe uhapšene u velikoj međunarodnoj akciji Europola, završeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Kako 24sedam saznaje, Šarić je negirao krivicu za oba dela za koje se tereti.

- Darko Šarić je negirao izvršenje krivičnih dela koji su mu stavljeni na teret - rekao nam je advokat Danilo Šarić. - On smatra da je pokrenut postupak protiv njega, kao vid pritiska zbog postupaka koji su u završnim fazama. O daljem toku istrage ćemo se naknadno izjasniti.

Foto: 24sedam/Lj.K.
 

 

Šarić je  pred tužiocem rekao da nema veze sa ubistvom Milovca i da jučerašnje hapšenje i najnovije optužbe smatra vidom pritiska na njega zbog dva predhodna sudska postupka koja se vode protiv njega pred Apelacionim sudom.

Šarićevi advokati su istakli da je u medijima u poslednja 24 sata o njihovom klijentu objavljeno mnogo neistina i apeluju na korektnost u obaveštavanju.

- Molimo vas da samo istinito izveštavate - rekao je advokat Dalibor Katančević.


Na pitanje da li je advokatu Dejanu Lazareviću pozlilo rekli su da je to privatna stvar i da ne mogu da komentarišu, ali da će javnost biti obaveštena ako je to tako.
 

- Tužilaštvo za organizovni kriminal je na osnovu krivične prijave MUP RS, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon sprovednog predistražnog postupka i prikupljenih dokaza donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 12 lica i to: Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovaovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršena krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka - saopštili su ranije iz Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Bonus video:

 





 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike