Ministar Vulin: Srbija je zemlja u kojoj nema zaštićenih

14.04.2022

14:02

0

On je reagovao posle današnjeg hapšenja Darka Šarića, ali i još desetina osoba za razne zločine

Ministar Vulin: Srbija je zemlja u kojoj nema zaštićenih
3 (12) - Copyright MUP Srbije

U Beogradu je u toku velika policijska akcija u kojoj je uhapšen Darko Šarić, navijač Uroš Mišić, sudija Darka Šarića i Veljka Belivuka, kao i nekoliko sudija Apelacionog suda i nekoliko policijskih službenika.

 U okviru velike međunarodne akcije koordinirane od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal uhapsili su više lica koja su našu teritoriju koristila za izvršenje krivičnih dela na više kontinenata - istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je dodao da je Srbija zemlja u kojoj nema zaštićenih.

Vulin posetio Niš

Načelnik Policijske uprave Niš Jovica Stojmenović referisao je ministru o rezultatima koje je policija ostvarila u prethodnom periodu i predočio buduće aktivnosti pripadnika policije u cilJu postizanja veće zaštite i bezbednosti građana Niša.

Vulin je naglasio da se uspeh načelnika svake policijske uprave meri po tome koliko je truda i rada uložio da zaštiti obične ljude i po tome koliko se građani osećaju sigurno i bezbedno.

Dodao je da će se na ulicama Niša naći još više pozornika kako bi se bezbednost Nišlija pojačala.

- Srbija je pouzdan partner međunarodnih organizacija koje se bore protiv kriminala i zemlja u kojoj nema zaštićenih. Ovim se to i potvrđuje na najbolji mogući način. Borba protiv najtežih oblika kriminala ostaje prioritet MUP-a, ali i naše Srbije", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

MUP je izdao saopštenje tim povodom u kojem stoji: 

U međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa.

U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike