Stigli nalazi obdukcije: Evo šta je bilo kobno za Branka Gogića!

11.04.2022

12:15

0

Prva analiza je pokazala da nije bio u alkoholisanom stanju

Stigli nalazi obdukcije: Evo šta je bilo kobno za Branka Gogića!
Branko Gogić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel 24sedam/Maja Kostić

Branko Gogić (45), prvi saradnik Rasima Ljajića, zadobio je smrtonosne povrede u saobraćajki, pokazala je obdukcija.

Za Gogića su bile kobne teške povrede glave, te ni blagovremeno pružena lekarska pomoć ne bi mogla da spreči fatalni ishod.

- On je zadobio prelom baze lobanje što je smrtonosna povreda. Pretpostavlja se da je prilikom tumbanja vozila udarao u krov automobila glavom, te da mu je tom prilikom pukla lobanja. O tome svedoči i velika količina krvi u automobilu – navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Prve analize ne ukazuju da je Gogić bio pod dejstvom alkohola, što isključuje eventualnu sumnju da je njegova nesposobnost za vožnju bila uzrok nesreće.

Rasim Ljajić koji je bio na mestu suvozača u automobilu kojim je upravljao Gogić u stabilnom je stanju ali će danas biti podvrgnut dodatnoj dijagnostici.

- Gospodin Ljajić je van životne opasnosti i iza nas je jedna mirna noć za njega. Svi parametri su stabilni, puls, pritisak...Posle strahovitog udesa koji se desio on ima ozbiljne povrede grudnog koša i povrede glave. Mi ćemo danas uraditi dodatnu dijagnostiku kako bismo videli posle 24 sata da li je bilo dinamike sa njegovim povredama - rekao je danas direktor UKC dr Zoran Perišić.

- Poslednje dijagnoze ukazuju na to da za sada ne treba da razmišljamo o operativnom lečenju, ali to mora da se potrvdi dopunskom dijagnostikom i to ćemo proveriti danas. Svakako je van životne opasnosti, prate se njegovi vitalni parametri i na mestu je gde mu se može pružiti sva potrebna pomoć i nega - dodao je.

U početku se od njega krila informacija da je Gogić poginuo uprkos tome što je Rasim sve vreme pitao kako je. Danas mu je supruga saopštila tragične vesti.

Podsećamo, do nesreće je došlo juče oko 9.30 časova kada je Gogić, vozeći "škodu superb", izgubio kontrolu nad automobilom pod nerazjašnjenim okolnostima, probio bankinu i sleteo sa kolovoza, nakon čega je automobil završio na krovu.

Inače, Branko Gogić je bio predsednik Izvršnog odbora SDPS-a i direktor JP Emisione tehnike i i veze. Ljajić i Gogić bili su prvi saradnici i često su putovali zajedno. Iza sebe je ostavio suprugu, bivšu novinarku RTS-a Nadu i dvoje dece.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike