Supruga saopštila Ljajiću da je poginuo Branko: "Teško je to podneo"

11.04.2022

11:40

0

Branko Gogić, prvi saradnik Rasima Ljajića, poginuo je u jučerašnjoj saobraćajki u kojoj je bivši potpredsednik Vlade teško povređen

Supruga saopštila Ljajiću da je poginuo Branko: "Teško je to podneo"
rasim ljajić (3) - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Predsedniku Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i bivšem potpredsedniku Vlade Srbije Rasimu Ljajiću saopšteno je da je njegov prijatelj i prvi saradnik Branko Gogić poginuo u jučerašnjoj saobraćajki.

- Supuga je jutros posetila Rasima u Kliničkom centru u Nišu i saopštila mu je najgoru vest da je Branko, koji je imao nepunih 45 godina, poginuo juče na licu mesta. Rasim je i sam slutio da je Branko nastradao, stalno je pitao za njega, ali su mu iznova i iznova odgovarali da ne znaju šta je s njim jer je druga ekipa Hitne pomoći prevezla Branka s mesta nesreće, koja se dogodila nedaleko od Ražnja - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Kako dodaje, svi su bili svesni da ga ne mogu više lagati, pa mu je vest konačno saopštila supruga.

- Teško je to podneo, kako je supruga prenela medicinskom osoblju, ali se i nekako sabrao i pred lekarima i sestrama izgleda potpuno staloženo, uopšte ne govori o tome - kaže izvor.

Podsećamo, saobraćajka se dogodila rano juče, oko 9.30 časova kod Ražnja, kada je Gogić pod još nerazjašnjenim okolnostima izgubio kontrolu nad vozilom, probio bankinu i sleteo sa puta.

Gogić je preminuo na licu mesta, dok je Ljajić zadobio teške telesne povrede.

- Gospodin Ljajić je van životne opasnosti i iza nas je jedna mirna noć za njega. Svi parametri su stabilni, puls, pritisak...Posle strahovitog udesa koji se desio on ima ozbiljne povrede grudnog koša i povrede glave. Mi ćemo danas uraditi dodatnu dijagnostiku kako bismo videli posle 24 sata da li je bilo dinamike sa njegovim povredama - rekao je danas direktor UKC dr Zoran Perišić.

- Poslednje dijagnoze ukazuju na to da za sada ne treba da razmišljamo o operativnom lečenju, ali to mora da se potrvdi dopunskom dijagnostikom i to ćemo proveriti danas. Svakako je van životne opasnosti, prate se njegovi vitalni parametri i na mestu je gde mu se može pružiti sva potrebna pomoć i nega - dodao je.

Branko Gogić bio je predsednik Izvršnog odbora SDPS-a i direktor JP Emisione tehnike i i veze.

Ljajić i Gogić bili su prvi saradnici i često su putovali zajedno. Iza sebe je ostavio suprugu, bivšu novinarku RTS-a Nadu i dvoje dece.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike