Rasim Ljajić svestan i komunikativan: 24sedam otkriva kakve povrede ima lider SDPS

10.04.2022

19:05

0

Autor: M. Kostić

Prema rečima prof.Perišića, situacija u kojoj se pacijent nalazi, podrazumeva ozbiljne povrede koje on i ima

Rasim Ljajić svestan i komunikativan: 24sedam otkriva kakve povrede ima lider SDPS
rasim ljajić (2) - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije i bivši potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić nije životno ugrožen nakon jutrošnje saobraćajne nesreće, večeras se probudio i pod nadzorom je lekara, saznaje 24sedam.

- Pacijent. je svestan I komunikativan I pod neprekidnim nadzorom medicinskog osoblja u jedinici intezivnog lečenja. U toku dana više puta ga je obišao i direktor UKC Niš prof.dr Zoran Perišić - rekao nam je izvor iz UKC NIš.

Prema rečima prof.Perišića, situacija u kojoj se pacijent nalazi, podrazumeva ozbiljne povrede koje on i ima. Dijagnostika koja je urađena odmah po prijemu pacijenta, pokazala je da Ljajić ima povrede grudnog koša, povrede rebara i povrede glave ali, u ovom trenutku, njegovo stanje ne zahteva intezivno hiruško lečenje.

 

- Dijagnostika će biti ponovljena posle 24h sata .U ovako teškim incidentima ,neke povrede moguće je da se razviju kasnije i zato je dvadesetčetvorosatni neprekidni nadzor i ponovljena dijagnostika neophodna. Konzilijum lekara koji je formiran u UKC , doneće odluku o tome šta je najbolje kada je u pitanju lečenje ovog pacijenta. Pacijent je u ovom momentu apsolutno stabilnih vitalnih parametara i nije životno ugrožen - rečeno nam je iz UKC Niš.

Da podsetimo, nesreća se dogodila jutros oko 9.00 sati kada je vozilo „škoda superb“ kojom je upravljao predsednik IO SDPS Branko Gogić, a u kome je Ljajić bio putnik, krećući se iz pravca Beograda ka Nišu probilo zaštitnu ogradu, sletelo s kolovoza i prevrnulo se na krov.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike