Po travi rasuti komadi stakla i delovi vozila: Šlep služba odvezla auto smrti u kojem je stradao Branko Gogić (FOTO/VIDEO)

10.04.2022

12:37

0

U udesu je teže povređen Rasim Ljajić

Po travi rasuti komadi stakla i delovi vozila: Šlep služba odvezla auto smrti u kojem je stradao Branko Gogić (FOTO/VIDEO)
Screenshot_1 - Copyright Slika ekrana/RTS

Stravična saobraćajka koja se dogodila na autoputu Beograd-Niš, kod Ražnja, rano jutros ugasila je život Branka Gogića, bliskog prijatelja Rasima Ljajića.

Gogić, inače direktor JP Emisione tehnike, upravljao je vozilom u kojem se nalazio i bivši potpredsednik Vlade Srbije, a koje je iz još neutvrđenih razloga skrenulo sa puta i završilo na nizbrdici prevrnuto na krovu.

Gogićeva biografija

Antonio Ahel/ATAImages
 

Rođen je 15. aprila 1977. u Smederevu. U Beogradu je diplomirao ekonomiju a zatim završio i master studije na smeru “Ekonomska diplomatija”.

Od marta 1999. godine zaposlen je bio u Ministarstvu spoljnih poslova gde je radio u Direkciji za imovinsko pravne i finansijske poslove ministarstva, a zatim u generalnim konzulatima i ambasadama Republike Srbije u Rijeci, Zagrebu i Beču. Od januara 2009. godine rado je u Diplomatskom protokolu.

Kao konsultant, radio je na mnogobrojnim projektima širom Srbije. Član je SDPS od njenog osnivanja, 2009. godine.

Narodni poslanik bio je u sazivu 2012 – 2014. godine. Godinu dana je radio kao koordinator SDP Srbije nakon čega je izabran na mesto predsednika Izvršnog odbora.

Iza sebe je ostavio suprugu, poznatu novinarku, i dvoje dece.

Gogić je preminuo na mestu, dok je Ljajić prevezen u KC Niš gde su mu konstatovane teške telesne povrede, zbog kojih je smešten na jedinicu intenzivne negde.

Direktor KC Niš Zoran Perišić se po prijemu Ljajića obratio medijima i izvestio ih o zdravlju povređenog političara.

- U pitanju su ozbiljne telesne povrede grudnog koša, ali mu je stanje dobro. Dobrog je pritiska, svestan je i stanje mu je prihvatljivo. Ispostavilo se da njegovo stanje ne zahteva intervenciju. Nije životno ugrožen - naglasio je.

Policija je nakon udesa regulisala saobraćaj na toj deonici puta koji se inače zbog nesereće odvijao naizmenično jednom trakom.

Fatalna brza vožnja

Automobil marke "škoda" u kojem se nalazio Rasim Ljajić, a kojim je upravljao Branko Gogić, nakon što je probio bankinu na autoputu i sleteo na travnati deo između autoputa i regionalnog puta Ražanj-Aleksinac, zaustavio se tek nakon 100 metara na krovu, što svedoči o brzini vozila neposredno pre udesa.

 

Na lice mesta su potom stigli i vatrogasci, a nakon obavljenog uviđaja vozilo Rasima Ljajića odvezeno je sa mesta nesreće šlep-službom.

Na mestu nesreće su ostali različiti delovi kola, koji su se od siline udara rasuli svuda po poljani.

Prema prvim informacijama do nesreće je došlo najverovatnije zbog klizavog kolovoza i neprilagođene brze vožnje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike