"Zatvorite suđenje za javnost, plašim se:" Optuženi za pomaganje ubici Velibora Dunjića strahuje za život!

11.04.2022

11:31

0

Autor: 24sedam

Za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde i ranjavanje njegove tadašnje devojke, kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Đurović

"Zatvorite suđenje za javnost, plašim se:" Optuženi za pomaganje ubici Velibora Dunjića strahuje za život!
Copyright Velibor Dunjić MN Press

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje za ubistvo Velibora Dunjića, vođe navijača Crvene zvezde, koji je likvidiran ispred splava "Džimis", 2014. godine u Beogradu.

Suđenje je formalno krenulo iz početka jer je promenjen sudija, a dbrana optuženih zatražila je danas da ponovo budu saslušani svi optuženi, kao i svedoci, čemu se usprotivio nadležni tužilac. 

Bojan Starovlac, koji je optužen u ovom predmetu, rekao je da je uplašen za svoju bezbednost, provociran od strane tužioca i zatražio je da suđenje bude zatvoreno za javnost, s obzirom na to da je otac maloletnog deteta, i da ima "metu na leđima": 

- To veče radio sam na splavu kad je gostovao Aca Lukas, bilo nas je dosta u obezbeđenju ispred splava. Video sam sivi BMW i učinilo mi se da se vozač sa nekim raspravlja. Pojavio se Đurović, a čula se rasprava njegova sa Dunjićem. U tom momentu video sam da se Đurović hvata za džep ili pištolj, nisam siguran. Čuo sam pucanj, sve se desilo u sekundi - rekao je on.

Istakao je da je nakon toga pitao Đurovića šta se desilo, te daj mu je odgovorio da vozi i da ćuti. Mislio je, navodno, da se Đuroviću nešto slošilo, a onda je u retrovizoru video da je bacio pištolj u reku. Tada ga je, navodno, video poslednji put. 

Za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde i ranjavanje njegove tadašnje devojke, kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Đurović koji je u bekstvu. Aleksandar Đuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac su zbog neprijavljivanja dela bili pod istragom, ali su sklopili sporazum sa nadležnim tužilaštvom i priznali krivicu. 

Apelacioni sud u Beogradu je 2019. pravosnažno osudio Vuka Musića na 16 meseci robije jer je, navodno, prikrivanjem tragova pomogao Đuroviću nakon ubistva. Musić je i priznao ovo krivično delo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike