Prišao sivom BMW-u i sasuo ceo šaržer u vođu „Hijena“: Ubica nestao, pomagači uništili dokaze

17.05.2021

18:52 >> 11:58

0

Autor: Lj. K.

Vođa navijača Crvene zvezde Velibor Dunjić (27) ubijen je pre tačno sedam godina u blizini splava Džimi

Prišao sivom BMW-u i sasuo ceo šaržer u vođu „Hijena“: Ubica nestao, pomagači uništili dokaze
Copyright Velibor Dunjić MN Press

„Dođi ’vamo p**ko“, dobacio je vođa Zvezdine navijačke grupe „Hijene“ iz parikranog BMW-a šefu obezbeđenja splava „Džimis“ Vladimiru Đuroviću, a ovaj je u njega sasuo ceo šaržer.

Vođa navijača Crvene zvezde iz grupe „Hijene” Velibor Dunjić (27) ubijen je pre tačno sedam godina u blizini splava „Džimis“ kod Ušća, dok je njegova devojka Nina Šobota, koja je u trenutku napada bila sa njim u kolima, teško ranjena.

Ni pištolja, ni snimaka

Za ubistvo Dunjića podignuta je optužnica protiv Vladimira Đurovića, dok se još osmorici na teret stavlja da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina, pre svega pištolj, kao i risiver sa snimcima sigurnosnih kamera sa „Džimisa“, koje su snimile ubistvo. Neki od njih priznali su delo i nagodili se sa tužilaštvom, a sudi se Goranu Kneževiću, Bojanu Starovlahu, Milošu Milosavljeviću i Vuku Musiću. Đuroviću se  sudi u odsustvu jer je u bekstvu.

Jedan od optuženih, Bojan Starovlah, na suđenju je ispričao svoju verziju da je, kad je napusito splav i krenuo kolima, video parkirani automobil u kom su sedeli muškarac i devojka koji su se svađali, a čuo je i da je on psovao. Rekao je da je muškarac, a ispostaviće se da je to bio Dunjić, držao pištolj naslonjen na ruku i uperen kroz prozor automobila, prisetio se Starovlah.

Vozi, samo vozi

U tom trenutku sa splava je izašao šef obezbeđenja Vladimir Đurović, a Dunjić mu je dobacio: „Dođi ’vamo p**ko, ispričao je Starovlah, i dodao da je Đurović potom prišao kolima, levom rukom krenuo ka vratima automobila, a desnom izvadio pištolj iz džepa.

Starovlah je, kako je rekao, ulazio u kola kada je čuo pucnje, a nakon toga su automobilu zagrljeni pritrčali Đurović i neka devojka. Mislio je da je Đurović ranjen i više puta ga pitao da li je povređen, a on je samo ponavljao: „Vozi, vozi“.

Nina Šobota, Dunjićeva devojka, ispričala je 2019. godine na sudu da tužilaštvu ranije nije ispričala sve što zna, jer na saslušanju nije imala advokata i plašila se da će krivično odgovarati.

Ko je obezbeđenje?

Tužilaštvu je prećutala, kako je rekla, da je, suprotno planu da idu kući, Dunjić naglo skrenuo sa Brankovog mosta, rekavši joj da želi da popije piće na splavu „Fensi kafana“, koji se nalazi pored „Džimisa“.

Šobota je ispričala i da je, nakon što su se parkirali nedaleko od ulaza u „Džimis“, Dunjić razgovarao sa taksistom o tome „ko drži obezbeđenje na okolnim splavovima“. U tih nekoliko minuta Šobota je primetila da ih „merkaju“ momci koji su stajali na ulazu u „Džimis“, kao i da Dunjić gleda njih.

pročitajte još:
pročitajte još:

– Imala sam pozive i pretnje pre četiri godine i zato tada nisam ispričala, jer… Velibor je bio naoružan, imao je pištolj, a auto se vodio na moje ime… Plašila sam se sopstvene odgovornosti… – ispričala je Nina, a zatim objasnila:

– Sagnuo se ispod sedišta, izvadio je svoj pištolj, naslonio ga na levu ruku i uperio ga ka splavu, a ja sam se tek tada okrenula i videla da nam prilazi dečko sa kapuljačom.

Na sudu je rekla i da odustaje od krivičnog gonjenja optuženih jer „sad ima novi život“.

Ubijeni Velibor Dunjić bio je osuđen na dve godine zatvora zbog napada na lidera LDP-a Čedomira Jovanovića u Segedinu 2013. godine.

Prethodno je bio osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva na splavu “Kalipso”, a nakon amnestije pušten je iz zatvora u novembru 2012.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike