Likvidirani "škaljarac" i vođa navijača: Suđenje za ubistvo Velibora Dunjića traje već šest godina, a Mirkovićev ubica odmah priznao!

13.10.2021

13:20

1

Suđenje počelo ispočetka zbog promene sudije koji vodi postupak

Likvidirani "škaljarac" i vođa navijača: Suđenje za ubistvo Velibora Dunjića traje već šest godina, a Mirkovićev ubica odmah priznao!
Copyright Velibor Dunjić MN Press

Vođa navijača Crvene zvezde Velibor Dunjić ubijen je još u maju 2014. godine, a njegov ubica još uvek nije osuđen.

Dunjić je likvidiran ispred splava "Džimis", a njegova devojka N.Š. je tada ranjena. 

Suđenje za ovo ubistvo i ranjavanje traje već šest godina, a danas je ponovo odloženo zbog izostanka jednog od okrivljenih. Zbog bolesti izostao je optuženi za pomaganje ubici Goran Knežević.

Goran Knežević, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah terete se da su pomagali ubici da sakrije dokaze nakon izvršenja krivičnog dela. 

Za ubistvo Dunjića i ranjavanje njegove devojke, kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Ðurović, tadašnji pripadnik obezbeđenja splava "Džimis", a koji se nalazi u bekstvu.

Aleksandar Ðuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac su zbog neprijavljivanja krivičnog dela takođe bili pod istragom tužilaštva, sa kojim su međutim sklopili sporazume o priznanju krivice.

A još jedan okrivljeni, Vuk Musić, je tokom suđenja priznao izvršenje krivičnog dela u celosti.

On i drugi već osuđeni su Ðuroviću pomogli tako što su uklonili risiver na kojem je, navodno, bio snimak likvidacije zabeležen kamerom splava.

Facebook/FK Crvena zvezda
 

Prema pravosnažnoj presudi Vuku Musiću, Đurović je napustivši splav, prišao Dunjićevom autu koji se zaustavio ispred splava, i kroz otvoren prozor vozačevih vrata iz pištolja iz neposredne blizine ispalio sedam projektila u glavu i telo Dunjića i tako mu naneo smrtonosne povrede.

Nepunih godinu dana kasnije za ubistvo je optužen Vladimir Đurović koji je te noći radio kao šef obezbeđenja splava.

Dunjićevog ubicu pravda još nije stigla, a čini se da će imati još vremena s obzirom na to da je suđenje počelo ispočetka zbog promene sudije koji vodi ovaj postupak.

Ubica "škaljarca" priznao krivicu na pripremnom ročištu

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje petorici okrivljenih za ubistvo Bojana Mirkovića 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u novobeogradskom naselju Belvil.

Svi okrivljeni su negirali krivicu, samo je Lazar Tejić priznao da je pucao i ubio Mirkovića, ali nije priznao kvalifikaciju krivičnog dela, saznao je naš portal.

Jedan od okrivljenih Ivanović, tereti se da je dolazio sa Cetinja da sakrije okrivljene, ali je uhapšen u Loznici, i na ročištu je tvrdio da ne poznaje nikog od okrivljenih. 

Foto: 24sedam/Printscreen Twitter
 

Takođe, niko nije hteo da zvanično komentariše slučaj, jer je još uvek zatvoren za javnost.

Podsetimo, optuženi su Lazar Tejić, Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Dušan Kožuh i Filip Ivanović. Oni se terete za krivično delo teškog ubistva u saizvršilaštvu. Za to delo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, dok je najveća kazna koju im sud može izreći doživotna robija.

Tejić, koji se tereti da je neposredni počinilac zločina, optužen je i za nedozvoljeno držanje oružja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D.A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike