"Više nije mogao da izdrži": Zora Dobričanin otkrila šta je advokat Miša Ognjanović rekao 10 dana pre smrti

20.03.2021

11:39 >> 11:41

0

Autor: M. I.

Hajde da pričamo konkretno, da li praćenja i ubistva imaju veze, rekla je Dobričanin

"Više nije mogao da izdrži": Zora Dobričanin otkrila šta je advokat Miša Ognjanović rekao 10 dana pre smrti
misa ognjanovic sahrana - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Tokom ove nedelje, u središte pažnje javnosti došle su sumnje da je neko iz vrha izvršne vlasti prethodnih godina pomagao kriminalcima. U tom periodu, tokom 2018. dogodila su se tri ubistva osoba za koje se sumnja da su bila “na merama”, odnosno da ih je policija pratila.

Prema pisanju beogradskih medija, te tri stradale osobe mogle bi da budu advokat Miša Ognjanović, kao i Vladimir Popović Pop i Dragoslav Milorad. Sva trojica su ubijeni 2018. u “sačekušama”, a policija ih je neposredno pre likvidacije pratila 24 sata dnevno, objavili su mediji u subotu.

S tim u vezi, ovog jutra je za Prvu o ubistvima prilično otvoreno govorila advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

– Hajde da pričamo konkretno, da li praćenja i ubistva imaju veze. Konkretno za Mišu Ognjanovića, četiri dana posle njegove smrti tražila sam da se ispita da li je praćen, prisluškivan i da li to ima veze sa njegovim ubistvom. Advokatska komora poslala je svoje predstavnike u neku komisiju za praćenje advokata. Bez obzira što smo se interesovali i što smo slali i dopise i predstavnike, to vam je najtajnija istraga na svetu i mi tu ništa nismo mogli da saznamo. Vrata su nam potpuno zatvorena – rekla je Zora u razgovoru za TV “Prva” i dodala:

– Samo me zanima da li je do danas neko istražio da li je Miša prisluškivan zakonito, nezakonito i da li je to prisluškivanje u bilo kakvoj vezi sa njegovim ubistvom, da li su podaci dostavljani, kome i tako dalje. Ako to nije ispitano do sada, onda mora makar sada, kada se neke karte otvaraju. To je juče moralo biti ispitano.

pročitajte još:

Advokat Miša Ognjanović je ubijen 28. jula 2018. godine u ranim popodnevnim satima kada su ga dvojica napadača sačekala ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu, a zatim mu je jedan prišao i ubio ga, i to naočigled sina.

Advokatica je otkrila i detalj koji do sada nije bio poznat javnosti, a to je da su policajci koji su radili na ubistvu Ognjanovića – smenjeni.

– U situaciji gde je ubijen advokat koji je bio pod pratnjom, ono što je najsimptomatičnije je da su odmah nakon njegovog ubistva posmenjivani svi policajci koji su bili na mestu njegovog ubistva – samo par dana nakon ubistva. U predmetu Miše Ognjanovića sve je zatvoreno. Njegovo ubistvo je Pandorina kutija i dok se ono ne reši svi smo glineni golubovi – istakla je Dobričanin.

Advokatica je otkrila i da se poslednji put za Mišom Ognjanović čula 18. jula, 10 dana pred njegovu smrt i da joj je tada rekao da ga prate.

– Rekao mi je: ‘Ne znam više da l’ me prate kriminalci ili policajci. Kad se vratim s odmora moram nešto da preduzmem, ovo je neizdrživo’ – otkrila je ona.

Ognjanović nije stigao da preduzme šta je hteo, a prema pisanju medija postoji sumnja da je za njegovu smrt odgovoran Veljko Belivuk i njegova ekipa.

Na to navodno ukazuju operativna saznanja iz policijske istrage koja se mesecima unazad vodi protiv Belivukove grupe. Prema informacijama do kojih su došli operativci, Ognjanović je navodno “osuđen na smrt” po nalogu, kako se sumnja, crnogorskog “kavačkog klana”, i to zato što je zastupao, kako prenose mediji, pripadnike suparničkog “škaljarskog klana”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mondo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike