Nalog za ubistvo vođe "Hed hantersa" stigao iz bečkog zatvora Jožefštat? Penčić likvidiran zbog rata balkanskih narko-bandi u Austriji!

04.04.2022

15:08

0

"On je bio na meti druge balkanske narko bande zbog svojih poslova u Beču", piše portal Kronen cajtung

Nalog za ubistvo vođe "Hed hantersa" stigao iz bečkog zatvora Jožefštat? Penčić likvidiran zbog rata balkanskih narko-bandi u Austriji!
_Ilustracija - Copyright 24sedam/Mup/Instagram

Ubistvo Branislava Penčića (41) povezano je sa njegovim narko poslovima u Beču i rezultat je rata srpskih bandi u austrijskoj prestonici, navodi Kronen cajtung.

Ovaj portal, pozivajući se na saznanja dobro obaveštenog izvora, navodi da u glavnom gradu Austrije zbog narko bizinisa ratuju dve balkanske bande. Kako prenose, motiv ubistva je sukob između dve suprotstavljene srpske narko-bande u Beču.

Penčić je godinama živeo u Beču, navodno, zbog posla. On je, kako piše portal, bio povezan sa trgovinom narkotika, a zbog toga je bio uhapšen i sproveden u zatvor. Prilikom njegovog hapšenja, lokalni inspektori zaplenili su oko kilogram kokaina i marihuane. Osuđen je i u zatvoru je bio gotovo godinu dana.

Penčić, nekadašnji vođa Partizanove navijačke grupe "Hed hanters" ubijen je, da podsetimo, u martu pred suprugom, a zbog zločina uhapšeni su pomagači Umeri Š. i Igor B., dok se za Davorom Porčićem, koji je označen kao direktni ipočinilac, još traga.

Bivši zatvorenik Branislav Penčić ubijen je sa tri metka, a prema insajderskim informacijama, nalog za ubistvo, kako piše austrijski portal, izdat je iz zatvorske ćelije u bečkom zatforu Jožefštat.

Kako kažu, mnogo veći problem od zatvorske kazne bio je sukob sa rivalskom grupom. On je bio na meti druge balkanske narko-bande zbog svojih poslova u Beču. Samo nekoliko meseci posle odsluženja zatvorske kazne ubijen je u Obrenovcu, a svi konci u ovom slučaju vode do Daria Đorđevića Dekstera, piše portal pozivajući se na dobro obavešten izvor.

Kronen cajtung podseća da je Đorđević uhapšen prošle godine u međunarodnoj policijskoj akciji Ahilej. Interesantno je da se on dugo pre toga vodio kao nestala osoba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike