Novi detalji ubistva vođe "grobara" u Obrenovcu: Penčić nije likvidiran snajperom?

20.03.2022

22:55

0

Policija je na licu mesta pronašla čaure iz pištolja sa prigušivačem iz kog je pucano

Novi detalji ubistva vođe "grobara" u Obrenovcu: Penčić nije likvidiran snajperom?
Branislav Penčić Ubistvo - Copyright Foto: ATA Images/Instagram

Branisav Bane Penčić, bivši vođa navijačke grupe "Head Hunters" FK “Partizan”, ubijen je u subotu iz pištolja sa prigušivačem iz zasede kada je parkirao svoj automobil ispred porodične kuće u kojoj je živeo.

Prema najnovijim informacijama medija, iako se prvobitno sumnjalo da je Penčić ubijen pucnjem iz snajpera, policija je na licu mesta pronašla čaure iz pištolja sa prigušivačem iz kog je pucano u Penčića.

- Ubica ga je čekao u zasedi, i kada je video da Penčić parkira auto, izašao je i pucao mu u grudi. Potom je pobegao - navodi izvor upoznat sa slučajem.

Tragediji je prisustvovala i supruga ubijenog koja je prošla nepovređena, a kako su ispričale komšije, zatekli su je kako kleči pod svog supruga i doziva pomoć.

- U tom trenutku dosta suseda je izašlo i okupilo se oko njih. Mislila sam da je čovek doživeo srčani udar. Ona mu je pričala, pokušavajući da ga osvesti - kaže komšinica.

Prema njenim rečima, Hitna pomoć je došla za nekoliko minuta i prevezl u bolnicu ranjenog Penčića, inače nekadašnjeg vođu Partizanove grupe “Head Hunters”. Za njima je otišla i njegova supruga.

- Kasnije se vratila, kad je stigla policija, i videla sam momenat kada je razgovarala telefonom. Pala je na kolena i počela da plače, to je verovatno bio trenutak kad su joj javili da je umro - priča ona.

Komšije pričaju da nisu dobro poznavali Penčića, te da su ga se neki plašili i izbegavali kontakt sa njim. Svi su preplašeni jer se ubistvo desilo usred bela dana.

- Ne znam ih, ali verujem da je bio opasna osoba čim je ubijen na takav način - kažu komšije.

Ovo nije prvi put da je našao na meti napadača. Naime, prvi put je ranjen 2016. godine na autobuskoj stanici u Obrenovcu. Do 2013. godine je bio vođa navijača grupe “Head Hunters”, koja je do tada važila za ozbiljnu grupu u navijačkom svetu.

Instagram
 

U periodu od sedam godina protiv njega je podneto više od 12 krivičnih prijava zbog krivičnih dela nasilničko ponašanje, otmica, neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga, napad na službeno lice i krađa.

Na zatvorsku kaznu od 10 meseci bio je osuđen 2008. za krivično delo iz 2007. - sprečavanje službenih luca u vršenju službene radnje, ali je Okružni sud kinuo prvostepenu presudu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike