Komemoracija nastradalim rudarima: Kolege pognutih glava na bini Doma kulture - nose fotografije poginulih u jezivoj nesreći (FOTO)

04.04.2022

10:14

0

Prisutne su porodice, robina i prijatelji nastradalih

Komemoracija nastradalim rudarima: Kolege pognutih glava na bini Doma kulture - nose fotografije poginulih u jezivoj nesreći (FOTO)
Komemoracija rudari (2) - Copyright 24sedam/Maja Kostić

U stravičnoj nesreći koja se dogodila 1. aprila u rudniku mrkog uglja "Soko" u Sokobanji nastradala su osmorica rudara. Komemoracija poginulim rudarima održava se danas u 12 časova u Domu kulture u Aleksincu.

Komemorativnom skupu prisustvuju i potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, zajedno sa državnim sekretarima i pomoćnicima.

24sedam/Maja Kostić
 

Prisutne su porodice, robina i prijatelji nastradalih. Tu su i kolege koje su se na samom početku komemoracije pojavile na bini Doma kulture noseći fotografije poginuih rudara.

Da podsetimo, poginuli rudari su: Darko Zlatković (43) ,Nenad Trivunac (37), Petar Petrović (31), Radovan Grujić (47), Branko Čokorilo (56), Branislav Zlatanovoić (55), Bratislav Živković (59), Bojan Stajić (34).

Kako je zvanično saopšteno rudari su se ugušili nakon curenja metana i u rudniku nije došlo ni do kakve eksplozije kako je prvobitno javljeno.

Juče su u rodnim mestima sahranjeni nesrećni muškarci koji su tragično izgubili život u nesreći u rudniku.

Prema najnovijim informacijama 21 rudar je povređen, od kojih su trojica prebačena u Klinički centar Niš. Oni su još na odeljenju toksikologije u niškom kliničkom centru u Nišu i u stabilnom su stanju.

Ostali rudari su pušteni na kućno lečenje.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike