Pušteni svi rudari koji su bili na lečenju u aleksinačkoj bolnici: Trojica i dalje u niškom Kliničkom centru!

03.04.2022

10:58

0

U nesreći poginulo osam rudara, a najmanje 20 povređeno i njima je prva pomoć ukazana najpre u Hitnoj pomoći u Aleksincu

Pušteni svi rudari koji su bili na lečenju u aleksinačkoj bolnici: Trojica i dalje u niškom Kliničkom centru!
24sedam/Maja Kostić

Iz bolnice u Aleksincu jutros je pušteno na kućno lečenje preostalih devet rudara koji su lečeni u toj ustanovi, rekao je direktor bolnice dr Goran Vidić. On je naveo da je kod njih zbrinuto 17 rudara, ali da su osmorica juče puštena.

- Nakon što je juče otpišteno osam rudara, danas smo otpustili i prestalih devet na kućno lečenje. Svi su dobrog zdravstvenog stanja. Zakazane su im kontrole. Imaju terapiju koju će uzimati kod kuće - naveo je Vidić.

U KC Niš na lečenju su trojica rudara, a kako nam je rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi svi su u stabilnom stanju.

U rudniku "Soko" kod Sokobanje u petak oko 5 sati ujutru dogodila se nesreća u kojoj se obrušio deo jame. U nesreći je poginulo osam rudara, a najmanje 20 je povređeno i njima je prva pomoć ukazana najpre u Hitnoj pomoći u Aleksincu. Ostali rudari koji su se u trenutku nesreće nalazili u oknu odmah su izvučeni.

U bolnici u Aleksincu bilo je zbrinuto njih 17, dok su trojica prebačena u KC Niš.

Preminuli su Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Radovan Grujić (47), Petar Petrović (31), Branko Čokorilo (56), Branislav Zlatanović (55), Bratislav Živković (59) i Bojan Stajić (34).

Vršilac dužnosti direktora "Resavice" Saša Spasić rekao je da nije bilo eksplozije u rudniku, već da je najverovatnije došlo do proboja metana i da je njegova koncentracija bila 95 procenata.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti