Šarić sutra ponovo u sudu: Prvi put javno saslušanje drugog svedoka saradnika, ranije otkrio kako je ušao u "prvu ljubav s kokainom"!

27.03.2022

13:30

0

Autor: 24sedam

Draško Vuković trebalo bi javno da govori o navodima optužnice

Šarić sutra ponovo u sudu: Prvi put javno saslušanje drugog svedoka saradnika, ranije otkrio kako je ušao u "prvu ljubav s kokainom"!
darko šarić (4) - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Darko Šarić sutra bi trebalo ponovo da sedne na optuženičku klupu Apelacionog suda u Beogradu, koji razmatra žalbe na presudu za pranje para. Inače, pred ovim sudom uskoro bi trebalo da bude nastavljeno i suđenje za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Sudsko veće za sledeće suđenje za šverc kokaina, zakazalo je saslušanje svedoka-saradnika Draška Vukovića, koji bi prvi put javno trebalo da govori o navodima optužnice. Podsetimo, on je trebalo da da svoj iskaz na prethodnom suđenju, ali je pred samo saslušanje dobio korona virus.

Vuković je 2015. i 2018. svedočio na suđenju koje je bilo zatvoreno za javnost. Apelacioni sud odlučio je da javno sasluša dvojicu svedoka saradnika. Nebojša Joksović prvi je dao svoj iskaz, a za sutra je planirano saslušanje Draška Vukovića.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Prema neznvaničnim informacijama, Vuković je tokom ranijih svedočenja izjavio da Darka Šarića uopšte ne poznaje i da nikada nije sarađivao sa njim, kao i da od njega nije primao nikakav novac, zadatke, ni instrukcije.

- Ne poznajem Darka Šarića, nikada mi nije davao zadatke, ni novac - rekao je navodno ranije Draško Vuković pred sudom.

Priznao je, međutim, da je učestvovao u švercu kokaina i naveo da je prvi kontakt sa kokainom imao kada ga je drugi svedok-saradnik, Nebojša Joksović, povezao sa ljudima preko kojih je u Švedskoj počeo da prodaje ovu drogu. Naveo je da je za kontakte koje mu je obezbedio, drugom svedoku- saradniku plaćao 1.000 evra po prodatom kilogramu kokaina.

- Imao sam poslovni odnos sa Nebojšom Joksovićem. Poznajemo se od 2005. On me je uveo u posao sa kokainom, povezao me sa ljudima u Švedskoj i na tom posredovanju skidao po 1.000 evra - navodno je rekao Vuković i odgovarajući na pitanja dodao da mu je "prva ljubav sa kokainom bila preko Joksovića".

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Na prethodnom suđenju prvi put javno je svedočio i Joksović. Branioci okrivljenog tada su mu predočili optužbe koje je protiv njega izneo Vuković, ali je on rekao da to nije tačno i da je Draška Vukovića video samo nekoliko puta u životu.

Joksoviću, koji je inače školski drug Darka Šarića pitanja je postavljao i bivši prijatelj.

"Rekao si da smo bili kao braća i da gajiš neke emocije prema meni. Gajim i ja prema tebi, ne brini", rekao je u jednom momentu Darko Šarić u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, dok je ispitivao Nebojšu Joksovića u postupku za šverc kokaina koji se održava pred većem Apelacionog suda. Svedoku saradniku tužilaštva Šarić se sve vreme obraćao sa Jokso.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike