Šarić poslao dvosmislenu poruku svedoku saradniku: "Gajim i ja prema tebi emocije, ne brini" (FOTO/VIDEO)!

09.03.2022

19:20

0

Na Šarićevo insistiranje da navede ime bar nekog mornara, Joksović povisio ton, a Šarić mu odgovorio: "Jokso, izvini, nemoj da mi se žestiš!"

Šarić poslao dvosmislenu poruku svedoku saradniku: "Gajim i ja prema tebi emocije, ne brini" (FOTO/VIDEO)!
Darko Šarić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

"Rekao si da smo bili kao braća i da gajiš neke emocije prema meni. Gajim i ja prema tebi, ne brini", rekao je u jednom momentu Darko Šarić danas u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, dok je ispitivao svedoka saradnika Nebojšu Joksovića u postupku za šverc kokaina koji se održava pred većem Apelacionog suda, ali u zgradi Posebnog odeljenja Višeg suda za organizovani kriminal. Svedoku saradniku Tužilaštva Šarić se sve vreme obraćao sa Jokso.

Kad je dobio pravo da ispita svedoka, Darko Šarić je izašao iz "kaveza" za optužene. Sudija mu je rekao da stane pored tužioca, da ne bi prilazio svedoku. Darko se na to nasmejao i rekao da su ranije između njega i Joksovića postojale tenzije, ali da su sada manje.

- Da li sam ti davao naloge za štek kuće? - upitao je Darko Šarić na samom početku ispitivanja svedoka saradnika Joksovića. On mu je na to odgovorio: "Ne".

Upitan da se izjasni o tome kako zna da su finansirali kokain, Joksović je rekao da je to već objasnio.

- Jokso, kako znaš šta je bilo? - pitao je direktno Šarić.

- Znam iz Darkove priče, nisam video kako su plaćali, ne znam ništa - odgovorio je Joksović, a kad ga je Šarić pitao koja sredstva su plaćana, kome i kako, svedok saradnik je odgovorio da o tome ništa ne zna, ni za novac, ni za količinu novca.

"Jokso, izvini, nemoj da mi se žestiš"

Sudija je potom Joksovića pitao šta zna iz Šarićeve priče o finansiranju kokaina.

- Nisam pitao, nije me zanimalo. Kako će on to da mi kaže? Znam da su nosili novac oko struka - odgovorio je Joksović, a na dodatna pitanja naveo je da pretpostavlja da je to bio novac.

Svedok je ranije rekao da su se i neki mornari žalili, pa je tako saznao za finansiranje.

- Koji mornari? - tražio je konkretno da navede imena Šarić.

- Ne znam - odgovorio je Joksović.

Na Šarićevo insistiranje da navede nekog konkretnog mornara, Joksović je povisio ton i insistirao da ne zna.

- Jokso, izvini, nemoj da mi se žestiš - prokomentarisao je Šarić.

Sledeće pitanje odnosilo se na organizovanje kriminalne grupe, za šta je Šarić optužen.

- Te 2006. godine, jesmo li mi zajedno bili i jesam li ja vama konkretno podelio zadatke? Da li si dobio tada neki zadatak od mene? - pitao je Šarić Joksovića.

- Nisam. Nisam se osećao kao član tvoje kriminalne grupe. Ja sam samo pomagao i uradio. Znači, ne - odgovorio je Joksović.

Darko Šarić predočio mu je potom izjavu datu u junu 2018. godine gde je rekao da nikad nije video da se u štek stavljaju novac ili droga. Joksović je rekao da ostaje pri toj izjavi.

"Sve ovo je zbog novca"

Usledila je, potom, rasprava oko toga da li je Šarić davao naloge drugim ljudima, navodeći konkretna imena, na šta je svedok saradnik uglavnom odgovarao da ne zna, da nije učestvovao ili samo sa "ne".

- Izjavio je da nikad ništa nije dobio i da ga ja nisam finansirao. Ja tvrdim da jesam. Sve ovo je zbog novca. Finansirao sam ga. Dobijao je keš koji ne priznaje. Dokazi za to su telefonski razgovori - tvrdi Darko Šarić.

Na to mu je Joksović odgovorio da su imali planove, ali  kad je trebalo da se realizuju, "pali su u bezdan".

- Eto vidite. Ispada da su se svi planovi izjalovili, a da su uspeli samo oni za drogu. Platio si priznanicama, da li je ovo tvoj potpis? - pitao je Šarić, na šta je sudija Joksoviću rekao da priđe i pogleda, pa su stajali rame uz rame i Joksović je potvrdio da je to njegov potpis.

Šarić je podsetio Joksovića i da je 2018. godine u sudnici izjavio da će se jednom sračunati i da će Šariću sve vratiti. Reč je o dve kuće u Beogradu i jednoj na Zlatiboru, kao i o štampariji u Žarkovu. Joksović tvrdi da je posle nagodbe sa tužilaštvom da bude svedok saradnik kupio štampariju u Žarkovu. Šarić nije propustio da kaže da je Joksović dobio svu njegovu imovinu, a tvrdi da nije imao nikakvu korist i da ništa ne zna.

Odbijeni veštačenje i izuzeća

Na samom početku suđenja okrivljeni Borislav Tunjić tražio je veštačenje uračunljivosti za svedoka saradnika Nebojšu Joksovića.

- On je prikazao neuračunljivost. Na sva pitanja odgovara da ne zna. Reč je o čoveku koji nije svestan toga šta je uradio, niti zna za šta je optužen. Pozivam se na Konvenciju za ljudska prava, član 6. On opstruira postupak, a u tome mu pomaže tužilac, a i vi i tako sprečavate da se dođe do istine - rekao je Tunjič.

Kad je njegov zahtev za veštačenje uračunljivosti Joksovića odbijen kao neosnovan, Tunjić je tražio izuzeće tužioca i sudije, i to zbog pristrasnosti. Usledila je pauza, posle koje je javno saopšteno da su njegovi zahtevi za izuzeće odbijeni. Tunjić je kasnije takođe postavljao pitanja svedoku saradniku.

Drugi svedok saradnik Draško Vuković, koji je trebalo da bude saslušan danas, kako je sudija obavešten, razboleo se i otišao je na testiranje na koronavirus. Kasnije se nije javljao na telefon, pa je sudija zamolio sve prisutne da ujutru dođu kako bi saznali kad će ovaj postupak biti nastavljen saslušanjem Draška Vukovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike