Vaspitač iz Niša osuđen na tri godine zatvora zbog obljube devojčice!

24.01.2022

17:44

0

Autor: Maja Kostić

Ovo je prvostepena presuda Osnovnog suda u Nišu

Vaspitač iz Niša osuđen na tri godine zatvora zbog obljube devojčice!
Copyright Profimedia

Nišlija Vladimir P. (64) vaspitač u Dečjem kulturnom centru osuđen je danas na tri godine zatvora zbog krivičnog dela nedozvoljenih polnih radnji čija je žrtva bila maloletna polaznica ove ustanove.

Ovo je prvostepena presuda Osnovnog suda u Nišu na koju postoji pravo žalbe.

On je na prethodnom suđenju negirao da je imao nedozvoljen odnos sa detetom i smatrao da navodi u prijavi nisu tačni.

Podsetimo, posle vesti da je V.P. obljubio petogodišnju devojčicu u okolini Aleksinca, javile su se i majke druge dece koje su navele da ona nije jedina.

Jedna majka šestogodišnje devojčice koja je pretrpela slično maltretiranje od strane vaspitača se prošle godine javila medijima i ispričala šta se dogodilo njenoj ćerki.

- Rekla mi je da ju je "čika Vlada" posle male nužde obrisao rukom, bez papira i da je tražio da ga masira u donjem delu stomaka, pošto su se igrali doktora - rekla je ova majka i dodala da je vaspitač devojčice potkupljivao čokoladicama.

- Činjenica da je on uhapšen bila mi je dobar pokazatelj da moje dete nije jedina žrtva. Iako nisam bila za to da se ona testira i da ponovo prolazi kroz stresove, u policiji su nam rekli da je još mala i da sada to ne vidi kao problem, ali da bi, kad odraste, to moglo da joj se vrati kao neka povratna reakcija. Pre nego što nastavimo preoceduru, razgovaraćemo sa psiholozima, ali nastavićemo ovu borbu jer ima još roditelja čija su se deca žalila na njega - istakla je tada ova majka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike