"Gde je moj Boća?": Dušanki niko ne sme da kaže da je Slobodan preminuo posle gaženja u Obrenovcu (FOTO)

22.03.2022

07:00

0

Kuća im uništena u poplavama u Obrenovcu pre nekoliko godina, deku i ranije udario auto, ali ovaj put nije preživeo

"Gde je moj Boća?": Dušanki niko ne sme da kaže da je Slobodan preminuo posle gaženja u Obrenovcu (FOTO)
Obrenovac ulica pokošeni baba i deda (1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Velika mrlja na asfaltu, gde je bila kasnije oprana velika lokva krvi, nemi je svedok tragičnog gaženja u Ulici prote Mateje Nenadovića u Obrenovcu. Vozač, koji se sinoć predao policiji,  pokosio je pre dve večeri Slobodana Karaklića (80) i njegovu suprugu Dušanku (75). Slobodan je sat vremena kasnije preminuo u bolnici, dok je Dušanka u teškom stanju u Urgentnom centru u Beogradu.

Nesreća se dogodila oko 19 časova, nedaleko od kuće Karaklića. Prema rečima stanara okolnih kuća, Slobodan i Dušanka kretali su se desnom stranom kolovoza prema svojoj kući, koja je dvadesetak metara od mesta nesreće. Ulica je takva da trotoara gotovo da i nema, a gde ga i ima toliko je uzan da liči na neku stazu za maksimum jednu osobu.

- Oni su normalno išli svojom desnom stranom. Velikom brzinom, kako sam čuo, išao je automobil u istom pravcu. U jednom trenutku naleteo je na njih. Slobodana je bukvalno povukao i nosio na haubi neko vreme. Pao je pregažen na asfalt. Dušanka je odbačena na travnjak i ležala je sa povredama. Komšije su zvale Hitnu pomoć i policiju - priča jedan od stanara Ulice prote Mateje Nenadovića.

Nedaleko od mesta tragedije stajala je sa tugom u očima i Milijana Karaklić, inače rođaka pogiulog Slobodana. Prstom nam pokazuje mrlju na asfaltu.

- Tu se to dogodilo. Bila je tu krv, prali su je, ali se vidi gde je bilo. Tog što ih je udario nisu još našli. Da li će ga naći ikad? Kako je mogao da pregazi ljude i pobegne - pita sa suzama u očima Milijana Karaklić.

Školski domar

Nema čoveka u Obrenovcu koji nije poznavao Slobodana za koga kažu da je bio omiljen. Svi su ga znali iz škole, gde je radni vek proveo kao domar. Kažu da je još bio invalid, jer je imao grbu od kad mu je bila polomljena kičma. Dušanka je do penzije radila kao čistačica u domu zdravlja. Svi o njima imaju samo reči hvale i šokirani su onim što se dogodilo.

- Dušanka je radila u domu zdravlja. Kad je posle nesreće stigla ekipa Hitne pomoći, lekarka je prepoznala i pitala "Dušanka, da li si to ti?" i sama iznenađena što je vidi u takvim okolnostima. Divni ljudi - kaže jedna od komšinica.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Na to se nadovezuje Milijana i pokazuje nam na jednu dugačku belu kuću novije gradnje.

- Eno, ono je njhova kuća. Izgradili su im je posle poplave u kojoj je njihova bila potpuno uništena. Njihove penzije nisu bile velike, ali su vrlo vredni ljudi. Naročito Dušanka. Ništa joj nije bilo teško. Gajili su i životinje. Nedavno su kupiili piliće da ih uzgajaju, ali ovo je promenilo sve - priča za 24sedam Milijana Karaklić.

Preživeo sličnu nesreću

Prema rečima naše sagovornice, ovo nije prvi put da Slobodana udari automobil. Pre desetak godina takođe je automobil pokosio Slobodana. Tada je isto bio povređen, ali je preživeo.

Komšije pričaju da je Dušanka teško povređena, ali da je svesna. Ne seća se trenutka nesreće. Zbog njenog stanja i povreda nisu hteli da joj kažu za Slobodanovu smrt. Kad se probusila, kako pričaju, pitala je "Gde je moj Boća", tako je zvala supruga. Niko nije smeo da joj kaže tužnu istinu.

- I mene je pre nekoliko godina udario automobil. Dva meseca sam ležala i gotovo da nisam mogla da se pomerim. Oporavila sam se srećom. Takva nam je, izgleda, sudbina - kroz suze je, više za sebe, prokomentarisala Milijana Karaklić.

Vozaču koji je bio u bekstvu na teret stavlja teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti sproveden na saslušanje u Tužilaštvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike