"Zbog povreda mozga je i dalje kritično": Starac automobilom pokosio devojčicu, pa je ostavio nepomičnu kraj puta!

18.03.2022

10:48

0

Vitalni parametri su stabilni

"Zbog povreda mozga je i dalje kritično": Starac automobilom pokosio devojčicu, pa je ostavio nepomičnu kraj puta!
hitna pomoć - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Jedanestogodišnja devojčica iz sela Šilovo, na koju je u utorak naleteo automobilom A.M. (74) iz Lebana i dalje je na respiratoru u KC Niš, a lekari njeno stanje opisuju kao stabilno, ali kritično zbog teških povreda mozga, saznaje "Blic".

Iako je isprva bilo reči da je udaren desetogodišnji dečak, ispostavilo se da je reč o učenici petog razreda osnovne škole "Vuk Karadžić" u Lebanu.

- Stanje devojčice je nepromenjeno u odnosu na juče. Zbog povreda mozga ona je i dalje u veštačkoj komi, na respiratoru. I dalje je u kritičnom stanju, iako su vitalni parametri stabilni - kažu za "Blic" u Kliničkom centru u Nišu.

Podsećamo, devojčica se igrala sa drugaricama u blizini škole, kada se oko 16.30 časova uputila ka kući, koja se nalazi na 20 metara udaljenosti, međutim, pretpostavlja se da su je u jednom trenutku drugarice pozvale da ih sačeka zbog čega je ona zastala na putu, i tada je svojim automobilom na nju naleteo vozač A.M (74).

Kada je shvatio da je oborio devojčicu, starac je počeo da beži peške, ostavljajući povređenu devojčicu u šancu kraj puta.

Povređeno dete je hitno transportovano do opšte bolnice u Leksovcu gde je utvrđeno da je zadobila nagnječenje leve polovine mozga sa otokom i manjim krvnim podlivom. Nakon zbrinjavanja u Leskovcu, zbog težine i ozbiljnosti povrede, prevezena je u Klinički centar u Nišu.

Brzom reakcijom policije A.M. je pronađen i uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi. 

Osumnjičenom je po ovlašćenju Osnovnog javnog tužioca u Lebanu, određeno zadržavanje do 48 sati i on će po isteku tog roka, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike