Majka i baba iz pakla bežale od novinara: Tražile da se javnost isključi dok govore o pokušaju ubistva tek rođene bebe! (VIDEO)

18.03.2022

10:21

0

Novorođenče u kontejneru našao je vozač saniteta Dušan Marjanović

Majka i baba iz pakla bežale od novinara: Tražile da se javnost isključi dok govore o pokušaju ubistva tek rođene bebe! (VIDEO)
suđenje 1 - Copyright 24sedam

Suđenje Branki i Milji Prijović, majci i babi koje su optužene da su u decembru 2020. godine tek rođenu bebu bacile u kontejner u obrenovačkom naselju Rojkovac, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu, ali iza zatvorenih vrata, jer je odbrana zahtevala da se sa suđenja isključi javnost, što je sud prihvatio.

Ubrzo nakon odluke suda da se suđenje održi iza zatvorenih vrata, Branka i Milja su užurbano napustile sud, pokušavajući da se sklone od novinarksih ekipa koje su ih čekale ispred Palate pravde.

Inače, Branka i Milja su provele godinu dana u pirtvoru, koji im je potom ukinut januara ove godine i sada se brane sa slobode. One se terete za krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Vest o otkriću bebe u kontejneru, koja je srećom nađena živa, izazvala je tada veliko uznemirenje javnosti.

Bebu je u kontejneru u Ulici kralja Milutina u obrenovačkom naselju Rojkovac, 23. decembra 2020. godine pronašao vozač saniteta Hitne pomoći nakon što je u GAK u Višegradskoj ulici prevezao pacijentkinju Milju Prijović zbog ginekoloških tegoba.

Dvadesettrogodišnja Milja Prijović rodila je bebu u porodičnom stanu u kome živi sa majkom, ocem i sestrom.

Milja je posle porođaja u stanu otišla u porodilište, u kom je lekarima priznala da se porodila i da je njena majka Branka (61) bacila tek rođenu bebu. Tada je krenula potraga za novorođenčetom, a policija je odmah došla u stan da bi utvrdila šta se dogodilo.

Komšije su tada izjavile da znaju da Milja ima jedno dete, kao i da se vratila kod roditelja nakon što se razišla s muškarcem s kojim je živela. Niko nije ni primetio da je ponovo trudna.

Novorođenče u kontejneru našao je vozač saniteta Dušan Marjanović. On je izvadio kesu iz kontejnera i probušio je da bi beba imala vazduha.

- Mi smo došli u Rojkovac u isto vreme kad i policija. Tražili smo je u kontejneru, ali nismo ništa našli. U tom momentu drugi su otišli do stana da bi saznali gde je beba bačena. Ja sam ostao kod saniteta, ali me je nešto teralo da preturam po tom kontejneru, gde sam u tom momentu našao crnu kesu i u toj kesi stvari, verovatno njene, koje su bile krvave - rekao je Marjanović kasnije medijima.

U jednom momentu, kako kaže, čuo je bebin plač, a posle pretrage drugog kontejnera, u jednoj kesi je našao novorođenče.

- Kada sam video da je kesa spolja krvava, shvatio sam da je beba sigurno u toj kesi. Sagnuo sam se u kontejner i rukom probušio kesu kako bi beba došla do kiseonika. Tada su svi istrčali iz zgrade. Policajka mi je pomogla da izvadimo bebu, a lekari koji su bili tu brzo su reagovali - prisećao se Marjanović.

Novorođenče je posle toga kolima Hitne pomoći odvezeno i primljeno u Institut za neonatologiju. Tu je utvrđeno da je reč o devojčici koja nije bila povređena i bila je dobro.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike