Baba iz pakla bacila bebu u kontejner, a njen muž otkrio jezive detalje: "Unuče sam video i od tada me bolest razdire"

30.09.2021

18:41

0

Autor: J.J.

Drama je okončana kada je vozač saniteta Dušan Marjanović pronašao novorođenče u kontejneru

Baba iz pakla bacila bebu u kontejner, a njen muž otkrio jezive detalje: "Unuče sam video i od tada me bolest razdire"
Zgrada u Rojkovcu i kontejner u kom je pronađena beba - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Pixabay

U Višem sudu u Beogradu sutra počinje suđenje Branki Prijović (61) povodom optužbi, da je kako se sumnja, pre deset meseci, pokušala da ubije svoje tek rođeno unuče u naselju Rojkovac u Obrenovcu. Sumnja se da je ona stavila bebu u kesu, a zatim je bacila u kontejner, nedaleko od zgrade u kojoj je živela. Međutim, srećom beba je preživela, a sudi se i bebinoj majci Milji Prijović (23) zbog saučesništva u zločinu.

Ekipa 24sedam je posetila mesto zločina, uoči suđenja i tom prilikom smo razgovarali sa Rajkom Prijovićem, koji je Brankin suprug, a Miljin otac, te nam je kazao da je u veoma teškom stanju zbog cele situacije.

Takođe, napomenuo je da ne želi da priča o bebi, i o tome šta se sve izdešavalo, već da je zbog cele situacije u veoma teškom stanju.

- Ne znam šta bih vam rekao, jer ne želim da pričam o tome. Ovo je propast života. Teško mi je zbog svega toga. Ja nisam znao da je moja ćerka bila trudna. Nisam znao da ću dobiti unuče, niti mi je ćerka o tome ikada pričala, očito je to krila od mene, a zbog čega ne znam. Jedva sve ovo izdržavam, razboleo sam se i dobio sam rak. Ne znam šta se desilo tog dana, to zna samo moja ćerka. Zbog svega toga, svaki dan mi je sve teži i teži...  - priča nam Rajko kroz suze.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Osvrt na slučaj

Podsetimo, Milja Prijović je pre oko deset meseci rodila bebu u porodičnom stanu, a ulaz 21, u kojem živi porodica Prijović je u neposrednoj blizini kontejnera. Ona je nakon porođaja otišla u porodilište i lekarima priznala da se porodila kod kuće i da je njena majka Branka (61) bacila tek rođenu bebu. Tada je krenula potraga za novorođenčetom, a policija je odmah došla u stan da bi utvrdila šta se desilo.

Drama je okončana kada je vozač saniteta Dušan Marjanović pronašao novorođenče u kontejneru.

- Mi smo došli u Rojkovac u isto vreme kao i policija. Tražili smo u kontejneru, ali nismo ništa pronašli. U tom momentu drugi su otišli do stana da bi saznali gde je beba bačena. Ja sam ostao kod saniteta, međutim, nešto me je teralo da preturam po tom kontejneru, gde sam u tom momentu našao crnu kesu i u toj kesi stvari, verovatno njene, koje su bile krvave - rekao je tada za medije Marjanović.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako je kazao, u jednom momentu se čuo bebin plač, a nakon pretrage drugog kontejnera, u jednoj kesi je pronašao bebu.

- Kada sam video da je kesa spolja krvava, shvatio sam da je beba sigurno u toj kesi. Sagnuo sam se u kontejner i rukom probušio kesu da bi beba došla do kiseonika. Tada su svi istrčali iz zgrade. Policajka mi je pomogla da izvadimo bebu, lekari koji su bili tu brzo su reagovali - rekao je on tada za medije.

 

Nakon toga beba je odvezena kolima Hitne pomoći i primljena u Institut za neonatologiju i nije imala povrede.

Loši porodični odnosi

Kako smo saznali, Milja osim bebe ima još jedno dete, ali iz prvog braka, koje je kod svog oca, te nam je ispričao da je unuče video samo jednom, a kroz suze je prokomentarisao da pati jer mu nije bio ni na rođendanu.

-Andrej je kod oca, i njegov otac ne želi nikakav kontakt sa mnom, pa čak neće ni da mi se javi na telefon. Preključe mi je unuče napunilo dve godine. Često nazovem obdanište u koje ide, pa se raspitam za njega. Video sam ga dva puta u životu. Živi negde u Šapcu i na sve načine sam pokušao da uspostavim kontakt sa njima, ali ništa. Od kako sam se razboleo sada mi je još teže i to me razdire  - kaže Rajko.

Foto: Profimedia
 

Živi sa bolom

Nedaleko od zgrade u kojoj živi Rajko, zatekli smo njegovog komšjiu sa kojim ponekad popriča.

- Rajko je dobar čovek i komšija. Malopre smo nas dvojica pričali. Jede ga tuga i to svakog dana sve više. Sve što se izdešavalo je uticalo na njega i njegovo zdravlje. Ispričao mi je da on ne zna šta se desilo tog dana. Živi sa tim bolom, kako zna i ume. Nije mu lako, ali šta može. Uglavnom, on ništa ne može da promeni, a svi u kraju smo bili u čudu kada smo saznali da je beba bila bačena u kontejneru - istakao je komšija, koji je želeo da ostane anoniman.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike