Majka i baba iz pakla optužene da su bacile bebu u kontejner: Za pokušaj teškog ubistva danas iznose odbranu!

18.03.2022

07:07

0

Autor: 24sedam

Dvadesettrogodišnja Milja Prijović rodila je bebu u porodičnom stanu u kome živi sa majkom, ocem i sestrom

Majka i baba iz pakla optužene da su bacile bebu u kontejner: Za pokušaj teškog ubistva danas iznose odbranu!
Zgrada u Rojkovcu i kontejner u kom je pronađena beba - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Pixabay

Suđenje Branki i Milji Prijović, optuženim da su tek rođenu bebu bacile u kontejner u obrenovačkom naselju Rojkovac, trebalo bi danas da se održi u Višem sudu u Beogradu, kada bi njih dve trebalo da iznesu odbranu. Optuženima je Apelacioni sud ukinuo pritvor i one se brane sa slobode.

Vest o otkriću bebe u kontejneru, koja je srećom nađena živa, izazvala je tada veliko uznemirenje javnosti.

Bebu je, da podsetimo, u kontejneru u Ulici kralja Milutina u obrenovačkom naselju Rojkovac, 23. decembra 2020. godine pronašao vozač saniteta Hitne pomoći nedugo pošto je u GAK u Višegradskoj ulici prevezao pacijentkinju Milju Prijović zbog ginekoloških tegoba.

Dvadesettrogodišnja Milja Prijović rodila je bebu u porodičnom stanu u kome živi sa majkom, ocem i sestrom.

- Čuo sam kola Hitne pomoći i pripadnike policije u devet-deset časova uveče. Skupili su se ispred ulaza u potrazi za bebom koja je bačena u kontejner. Ne mogu da zaboravim plač tog deteta koje je neko od medicinskog osoblja izvukao iz krvave kese. Ne mogu ni da opišem taj užas kada sam shvatio šta se desilo u komšiluku, nadam se samo da je beba dobro - ispričao je kasnije jedan od žitelja Rojkovca.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Bebu našao vozač saniteta

Ulaz broj 21, u kojem živi porodica Prijović, u neposrednoj je blizini kontejnera. Prema informacijama do kojih smo došli, Milja je posle porođaja u stanu otišla u porodilište, u kom je lekarima priznala da se porodila i da je njena majka Branka (61) bacila tek rođenu bebu. Tada je krenula potraga za novorođenčetom, a policija je odmah došla u stan da bi utvrdila šta se dogodilo.

Komšije su tada izjavile da znaju da Milja ima jedno dete, kao i da se vratila kod roditelja nakon što se razišla s muškarcem s kojim je živela. Niko nije ni primetio da je ponovo trudna.

Novorođenče u kontejneru našao je vozač saniteta Dušan Marjanović. On je izvadio kesu iz kontejnera i probušio je da bi beba imala vazduha.

- Mi smo došli u Rojkovac u isto vreme kad i policija. Tražili smo je u kontejneru, ali nismo ništa našli. U tom momentu drugi su otišli do stana da bi saznali gde je beba bačena. Ja sam ostao kod saniteta, ali me je nešto teralo da preturam po tom kontejneru, gde sam u tom momentu našao crnu kesu i u toj kesi stvari, verovatno njene, koje su bile krvave - rekao je Marjanović kasnije medijima.

U jednom momentu, kako kaže, čuo je bebin plač, a posle pretrage drugog kontejnera, u jednoj kesi je našao novorođenče.

- Kada sam video da je kesa spolja krvava, shvatio sam da je beba sigurno u toj kesi. Sagnuo sam se u kontejner i rukom probušio kesu kako bi beba došla do kiseonika. Tada su svi istrčali iz zgrade. Policajka mi je pomogla da izvadimo bebu, a lekari koji su bili tu brzo su reagovali - prisećao se Marjanović.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

"Svaki dan mi je sve teži"

Novorođenče je posle toga kolima Hitne pomoći odvezeno i primljeno u Institut za neonatologiju. Tu je utvrđeno da je reč o devojčici koja nije bila povređena i bila je dobro.

Ekipa 24sedam razgovarala je svojevremeno sa Rajkom Prijovićem, Brankinim suprugom, a Miljinim ocem, koji je kazao da je u veoma teškom stanju zbog svega.

- Ne znam šta bih vam rekao, jer ne želim da pričam o tome. Ovo je propast života.Teško mi je zbog svega toga. Ja nisam znao da je moja ćerka bila trudna. Nisam znao da ću dobiti unuče, niti mi je ćerka o tome ikada pričala. Očito je to krila od mene, a zbog čega, ne znam. Jedva sve ovo izdržavam, razboleo sam se i dobio rak. Ne znam šta se desilo tog dana, to zna samo moja ćerka. Zbog svega toga, svaki dan mi je sve teži i teži...  - pričao je Rajko kroz suze.

Milja, osim bebe, ima sina, ali iz prvog braka, koji je kod svog oca. Rajko nam je ispričao da je unuče video samo jednom, a kroz suze je prokomentarisao da pati jer mu nije bio ni na rođendanu.

- Andrej je kod oca, koji ne želi nikakav kontakt sa mnom, pa čak neće ni da mi se javi na telefon. Prekjuče mi je unuče napunilo dve godine. Često nazovem obdanište u koje ide pa se raspitam o njemu. Video sam ga dva puta u životu. Živi negde u Šapcu, i na sve načine sam pokušao da uspostavim kontakt sa njima, ali ništa. Otkako sam se razboleo još mi je teže i to me razdire  - kaže Rajko.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike