Odloženo suđenje inspektoru Stoliću! Drugookrivljeni Golubović pristao na zatvorsku kaznu! (FOTO/VIDEO)

17.03.2022

09:56

0

On je osumnjičen da je plaćao Stoliću informacije o istragama

Odloženo suđenje inspektoru Stoliću! Drugookrivljeni Golubović pristao na zatvorsku kaznu! (FOTO/VIDEO)
Tan2022-3-17_101156933_3 - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Suđenje inspektoru  SBPOK-a Božidaru Stoliću (36) odloženo je za 1. april, kako je sudsko već tek jutros obavešteno da je drugookrivljeni Filip Golubović pristao na izdržavanje zatvorske kazne u Pančevu.

Na početku suđenja, sudija je napravio pauzu od pet minuta kako bi proverio navode Golubovićevog branioca. 

On se sumnjiči da je, kao član Belivukovog klana, plaćao Stoliću informacije o istragama koje se vode protiv određenih osoba.

Sudija je obavestio njegovog branioca da je morao ranije da dostavi sudu informaciju da se Golubović neće danas pojaviti na sudu.

- On je trebalo da ode u zatvor u Sremskoj Mitrovici i mi smo tamo proveravali i nije bio tamo. Otkud sad u Pančevu nije mi jasno - rekao je sudija i odložio pretres za april, kada će Golubović biti priveden iz zatvora.

Da bi optuženi iz zatvora mogao da prisustvuje suđenju potrebno je da sud uputi poziv preko Uprave zatvora i naloži joj dovođenje okrivljenog koji je na izdržavanju kazne.

Inspektor Stolić uhapšen je 12. juna zbog Belivukove grupe i u pritvoru je bio dva meseca.

On je ponovo uhapšen u septembru prošle godine zbog krivičnog dela prinuda u pokušaju i zbog toga je bio u pritvoru u Požarevcu do 24. decembra. Stoliću je u međuvremenu ukinut pritvor i brani se sa slobode.

Inače, drugooptuženi Golubović se javio 3. marta za izdržavanje kazne za ranije počinjeno delo trgovina drogom.

Dobijao 500 evra po informaciji?

Pixabay/jojooff
 

Stolić je, prema optužnom predlogu na molbu drugooptuženog Filipa Golubovića, proverio 27. februara 2020. da li je i dalje na snazi Interepolova poternica Argentine za osuđenim pripadnikom grupe Darka Šarića, Borisom Labanom, pa mu je sutradan preneo da jeste.

Goluboviću je inspektor prosleđivao i podatke o poternicama za Srđana Jezdimira, Marinu Golubović i Jelicu Milošević.

Zauzvrat je dobijao 500 evra po informaciji, a za podatke iz istrage protiv Belivuka i ostalih, Stoliću je Golubović obećao isplatu 5.000 evra.

Posle hapšenja Belivuka, Miljkovića i ostalih pripadnika te grupe 4. februara 2021. godine, Stolić je, prema optužnom predlogu, preko Golubovića dostavljao informacije o toku istrage protiv njih pripadnicima grupe koji nisu bili uhapšeni.

Sve tražene podatke, do kojih je dolazio putem zloupotrebe službenih ovlašćenja i uvida u Jedinstveni informacioni sistem MUP-a Srbije, davao je drugooptuženom Goluboviću od januara 2020. do 10. juna 2021. godine.

Prema iskazu Golubovića, on je inspektora upoznao dok je bio u pritvoru, 19. aprila 2019. godine, kada je Stolić od njega uzimao izjavu o nestanku Gorana Mihajlovića.

Nakon što je izašao iz pritvora, sreli su se u jednom kafiću i razmenili telefone...

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je Specijalnom sudu u optužnom predlogu da Stolića osudi na kaznu ne manju od tri godine zatvora zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela i zloupotrebe službenog položaja, a Golubovića na ne manje od godinu dana zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike