Još nisu “izdušili”: Iako im preti doživotna robija, Belivuk i Mesar ćelije pretvorili u teretane, iz benča dižu i ovo!

11.03.2022

08:15

0

Vođe zloglasnih "Principa", kojima preti doživotna robija, vežbaju u CZ-u kao da će uskoro na slobodu

Još nisu “izdušili”: Iako im preti doživotna robija, Belivuk i Mesar ćelije pretvorili u teretane, iz benča dižu i ovo!
Velja Nevolja - Copyright 24sedam/Goran Sivački Printcreen/Pink Pixabay Profimedia

Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođe kriminalne navijačke grupe “Principi”, optužene pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal za najmanje pet monstruoznih ubistava u kući strave u Ritopeku, još nisu “izdušili”.

Iako se već duže od godinu dana nalaze u pritvoru, na tek održanom pripremnom ročištu pred sudskim većem pojavili su se u uskim majicama, pokazujući mišiće, nabildovane u ćelijama Centralnog zatvora koje su, kako saznajemo, pretvorili u imrovizovane teretane.

I pored činjenice da im za dela koja im se stavljaju na teret preti doživotna robija, Belivuk i Miljković pokušavaju da se održe u životu svakodnevnim iscrpljujućim fizičkim vežbama.

U pritvorskim ćelijama u kojima borave, vođe “Principa” sve su podredili svakodnevnim treninzima, ne bi li se izmorili i na taj način  brže pregurali dan. Svakodnevno rade po više serija sklekova i trbušnjaka, posle čega se prelazi na dizanje tereta, odnosno tegova napravljenih od napunjenih flaša sa vodom, otkriva izvor iz CZ, koji kaže da sve što u ćeliji postoji od nameštaja koristi se za treniranje:


- Pored imrovizovanih tegova, Belivuk i Miljković bildaju i tako što iz benča dižu napunjene metalne kasete, koje služe za odlaganje ličnih stvari, a deo svakodnevnih vežbi sastoji se i iz podizanja teških metalnih kreveta.

Iako su pripremna ročišta zatvorena za javnost, i njima ne mogu da pristvuju novinari, ekipe beogradskih medija uspele su u sredu popodne ispred Specijalnog suda, sa ulice, da snime ekran televizora iz sobe za medije, koji je, slučajno ili namerno, ostao upaljen, a zavesa sklonjena.

24sedam/Goran Sivački
Marko Miljković snimljen za govornicom u Specijalnom sudu

Na snimcima su se jasno mogli videti Belivuk i Miljković koji su iz “kaveza” za optužene bili izvedeni za govornicu, kako bi se izjasnili da li se pridružuju zahtevima svojih branilaca, koji su tražili izuzeće sudskog veća, kao i izuzeće tužioca.

Dok su se izjašnjavali, pored obojice su stajala po dva čuvara.

Belivuk je na sebi imao belu polo majicu kratkih rukava, bež pantalone i patike u istoj boji, dok se Miljković pred sudskim većem pojavio sav u crnom, pokazujući brojne tetovaže na svojim rukama, na kojima je, između ostalog, oslikano i svevideće oko, ali i manastir Ostrog!?

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Belivuka i Miljkovića da su pod paravanom navijačke grupe "Principi" organizovali grupu za otmice i ubistva pripadnika suparničkih klanova. Njih dvojica se smatraju važnim članovima kriminalnog "kavačkog klana" koji je u ratu sa "škaljarskim".

Jednu od žrtava, Milana Ljepoju, člana grupe Pink Panter, poznate po spektakularnim pljačkama nakita u svetu, ubili su smatrajući da je umešan u organizaciju atentata na Radoja Zvicera u Ukrajini.

Do ključnih dokaza protiv Belivukove grupe se došlo kroz međunarodnu pravnu pomoć. Uspešno su skinuti sa servera Skaja međusobni razgovori okrivljenih i fotografije žrtva, koje su javnosti prvo pokazali predsednik države Vučić i ministar policije Aleksandar Vulin.

Kako je tužilaštvo navelo, žrtve su prevarom namamljene, mučene i ubijene u beogradskom naselju Ritopek. Njihova tele su komadana i takva snimljena da bi se fotografije poslale suparničkom klanu, mlevena u mesarskom mlinu, i potom bacana u obližnji Dunav.

Optužnica ih terete za pet ubistava, dok se za još dva trenutno vodi istraga u Srbiji, dok ih crnogorsko tužilaštvo terete za još tri likvidacije u Danilovgradu.

Belivukova kriminalna grupa pohapšena je februara 2021. godine. Na optužnici se, pored njega i Miljkovića, nalazi još tridesetak osoba, od kojih su četvorica za Tužilaštvom sklopila sporazum o priznanju krivice, kako bi izbegli doživotnu robiju, a za uzvrat su isprčali sve što znaju o ubistvima u kojima su i sami učestvovali.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike