24sedam saznaje: Velja Nevolja asfaltirao 3,5 kilometara puta u ulici gde se nalazi kuća strave u Ritopeku da bi lakše mogli da beže od policije!

13.05.2021

06:00 >> 10:22

0

Autor: Lj. Keković

Jedna privatna beogradska firma asflatirala ulicu, bez reči, i bez dinara

24sedam saznaje: Velja Nevolja asfaltirao 3,5 kilometara puta u ulici gde se nalazi kuća strave u Ritopeku da bi lakše mogli da beže od policije!
24sedam/Goran Sivački - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Vođa zloglasne kriminalne grupe Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, asflatirao je prošle godine ulicu Livadica u Ritopeku, gde se, na samom njenom ulazu sa skretanja sa Smederevskog puta, nalazi kuća strave, u kojoj je, kako se sumnja, počinjeno više monstruoznih ubistava.

Prema rečima komšija iz ove ulice, koje su decenijama čekale da im nadležni dotrajali makadam zamene asfaltom, pre godinu dana jedna privatna beogradska firma, u rekordnom roku, asflatirala je tri i po kilometra puta, bez reči, i bez dinara.

Kako kažu, sve donedavno su mislili da je Vlada Draganić, vlasnik uklete kuće – za koga se pričalo da se bavi nekim kriminalom, ali ne i da je deo zločinačke grupe – završio priču oko asflatiranja ulice. Međutim, kad se posumnjalo da je ta kuća služila za najstrašnija mučenja i ubijanja protivnika i nezgodnih svedoka Belivukovog pohapšenog klana, bilo im je jasno ko stoji iza asfaltiranja ulice. Kako navode, pripadnici klana tako bi lakše mogli da beže od policije.

24sedam/Goran Sivački

Jedan od njih, koji je zamolio da mu ne otkrivamo identitet, godinama je, u ime meštana iz ove ulice, obigravao opštinske i gradske vlasti sa zahtevom da im asflatiraju ulicu kojom se, kaže, kad padne kiša, jedva moglo izaći na glavni put. Grad im je odobrio sredstva, ali pod jednim uslovom.

– Sređivanje ulice podrazumevalo je da se mnogima uzme delić placa, i da sutra ne bi došlo do nekih problema, Grad je naložio da vlasnici o svom trošku angažuju katastar i notara i da to sami završe. E sad, znate kakvi smo mi seljaci, em dajemo parče svoje zemlje, em da još iz svog džepa platimo da se to pravno dotera. Ja sam to preuzeo na sebe, išao od kuće do kuće, uzimao ovlašćenja, međutim, išlo je kilavo. Na kraju, kad smo svi digli ruke, jedne subote dođoše mašine, radnici, počeše da rade ulicu… Niti nas je ko šta pitao, niti tražio bilo kakve papire. Znam samo da je jednom prilikom, dok su još trajali radovi, izašla na teren zamenica predsednika opštine Grocka, Simonovića, međutim, kažu da su je najurili odavde glavom bez obzira – objašnjava jedan od meštana, koji živi na samo desetak metara od Veljine kuće strave.

24sedam/Ljiljana Keković

Upitan kako je moguće da o zločinima u komšiluku nikada ništa nisu čuli, niti naslutili, kaže da je kuća dobrim delom sakrivena iza zida, i da je samo jednom neko ispričao da je, navodno, u gluvo doba noći, čuo nečije zapomaganje.

– Verujte, nikada se tu okolo nisu parkirala neka besna vozila, niti se okupljalo veliko društvo pa da čovek nešto posumnja. Videlo se da je vlasnik kuće Vlada Draganić ušao u neke pare. Pre nekoliko godina došao je kod mene i rekao mi da hoće da pravi garažu, da mu treba neko ko ima mašine da tu silnu zemlju izvadi. Da li je još tad napravio te tajne prostorije i prolaze, to ne znam. Uglavnom, svi smo mislili da je on posredovao u asfaltiranju ulice, ni u ludilu nismo slutili da je deo kriminalne grupe i da je u toj kući rađeno to što kažu da jeste – dodaje meštanin Ritopeka.

24sedam/Goran Sivački

Njegov komšija kaže da su svi šokirani onim što je policija dosad istražila, a pogotovo sumnjom da su za uklanjanje tragova ubistava koristili mašinu za mlevenje mesa:

– Gledam samo da unučiće zaštitim, da ne slušaju o tome na televiziji, a mene više ništa ne može prestraviti. Pitamo se svi kako su tako monstrozne stvari mogli da smisle, a vi na nacionalnoj televiziji imate serije o Pablu Eskobaru i italijanskoj mafiji, gde je prikazano sve ovo o čemu nas svaki dan zasipaju u medijima.

Pročitajte još

Inače, kriminalistička policija, inspektori i forenzičari i dalje danonoćno pretražuju Belivukovu kuću u potrazi za novim dokazima o strašnim ubistvima za koja se veruje da su tu počinjena, dok žandarmerija sa dugim cevima obezbeđuje mesto zločina.

Prema pisanju medija, u tajnim prostorijama ove kuće dosad su pronađeni biološki tragovi četiri osobe koje su prošle godine nestale i koje su, po svemu sudeći, ubijene u Ritopeku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike