Belivukovi "Principi" kao ranjene zveri: Zaratili među sobom, jedan teško ranjen u Pančevu!

15.02.2022

09:28

0

Autor: 24sedam

Belivukova grupa tereti se da je ubila dvojicu svojih pripadnika, jedan se kleo u Velju

Belivukovi "Principi" kao ranjene zveri: Zaratili među sobom, jedan teško ranjen u Pančevu!
Copyright Hapšenje Belivukove kriminalne grupe na stadionu FK Partizan 24sedam

Predrag Janković Pesko (40), blizak uhapšenom Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, ranjen je u pucnjavi koja se u petak uveče dogodila na Starom pančevačkom putu, kod jedne poznate kafane. Pozadina vatrenog obračuna je navodno rat među navijačima Principa, koji su bili pod Belivukovom komandom.

Prema navodima Kurira, Janković, koji navodno važi za produženu ruku Velje Nevolje u Pančevu, posle napada je prevezen u bolnicu, gde je rekao da je upucan, ali nije hteo da kaže ko ga je i zbog čega napao.

Janković je bio hapšen u Pančevu prošle godine u akciji policije protiv klana Veljka Belivuka i njegove navijačke grupe Principi. On je jznačen kao osoba bliska klanu Belivuk-Miljković. Spekulisalo se da je klan u Pančevu do hapšenja 4. februara prošle godine imao svojevrsnu bazu. Odatle su vodili poslove u vezi sa jednim fudbalskim klubom, ali su i navodno imali strelište u obližnjem Banatskom Brestovcu, na kome su vežbali gađanje iz oružja.

Nakon pada Belivuka, koji je vodio navijačku grupu i koristio je kao paravan za kriminalne aktivnosti, spekuliše se da je među njegovim navijačima nastao haos i borba za vodeće pozicije. Spekulisalo se da će Veljino mesto na tribini zauzeti Đorđe Prelić, nekadašnji vođa Alkatraza. Međutim, još nije sasvim jasno ko je Belivukov naslednik na tribini, te se među njegovim saborcima koji su na slobodi vodi borba.

-Janković je dva dana pre pucnjave učestvovao i u tuči ispred pančevačkog kafića, te se proverava da li je i to bio obračun navijača - kaže Kurirov  sagovornik i dodaje da nije iznenađujuće da su na njega pucali upravo Principi, kako se zasad sumnja.

Sam klan Belivuk-Miljković optužen je za ubistvo svog člana Aleksandra Gligorijevića Pukija, koji je bio istaknuti pripadnik Principa. Na listi ubijenih je i Goran Mihajlović, koji je navodno bio blizak kavačkom klanu, za koji je Velja Nevolja radio.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike