24SEDAM ispred Specijalnog suda čekao početak "suđenja decenije": Pripremno ročište odloženo do daljnjeg! (FOTO)

10.03.2022

13:22

0

Autor: 24sedam

Advokat Dejan Lazarević kazao je da je o odbijanju zahteva za izuzeće tužioca saznao iz medija

24SEDAM ispred Specijalnog suda čekao početak "suđenja decenije": Pripremno ročište odloženo do daljnjeg! (FOTO)
specijalni sud KM (18) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Za danas je zakazano pripremno ročište Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovoj organizovanoj kriminalnoj grupi, a ispred Specijalnog suda u Beogradu trenutno je sve mirno i još nisu pojačane mere obezbeđenja.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, stigao je advokat Dejan Lazarević, koji brani Belivuka i Miljkovića. Lazarević je kazao za 24sedam da nema odluku o izuzeću predsednika i članova sudskog veća. Napomenuo je da je o odbijanju zahteva za izuzeće tužioca saznao iz medija.

Dodao je da sledi uzimanje generalija, čitanje optužnice, izlaganje o krivici, uvodna reč tužilaca i branilaca. Takođe, istakao je da očekuje da će danas početi suđenje. Takođe prištižu i advokati optuženih i oštećenih.

U Specijalni sud stigla je i Slađana Sekulić, koja se brani sa slobode.

Ona je jedina žena na optužnici podignutoj protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Inače, njen suprug Vlado Georgijev, bivši policajac koji je promenio ime i koji se nekada zvao Dejan Sekulić, još uvek je u pritvoru.

Prema navodima optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, Slađana Sekulić i njen suprug nisu bili najbliži Belivukovi saradnici koji su učestvovali u ubistvima i odlazili u kuću u Ritopeku. Kako se navodi, sa još nekoliko optuženih učestvovali su u prometu droge, ali i u drugim poslovima.

Došla je i advokat Vesna Golubović, punomoćnik zastupnika porodice oštećene Jelene Veličković, žene ubijenog Gorana Veličkovića Goksija. Takođe je stigao i Vladimir Dimitrijević koji se nalazi na spisku optuženih, ali i on dolazi sa slobode. Naime, on se maskirao kao i prošli put.

U Specijalni sud došao je i advokat Jugoslav Tintor, koji brani jednog od okrivljenih. Tu je i advokat Nemanja Govedarica, koji takođe brani jednog od optuženih. Pripadnici Žandarmerije su stigli u sud, ali ispred glavnog ulaza nije ih bilo.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Nezvanično saznajemo da je odbijen zahtev za izuzeće predsednika sudskog veća sudije Vinke Beraha Nokićević i članova veća. Odloženo je suđenje jer još nije stigla odluka o izuzeću sudije i sudskog veća. Pisanom odlukom uputiće se poziv za naredno pripremno ročište.

Nisu okrivljene ni dovodili iz bezbednosnih razloga. Za izuzeće tužioca je odlučeno, ali nije stigao pismeni otpravak odluke u sud. Za sudiju i veće odluka o izuzeću još nije doneta.

Podsetimo, pripremno ročište u postupku protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i 28 pripadnika njihovog klana 8. marta je odloženo jer je odbrana tražila izuzeće sudije i tužioca.

Zahtev odbrane Belivuka po kom se traži izuzeće tužioca Mladena Nenadića odbačen je.

Pred Specijalnim Sudom u Beogradu tada je  vladalo višečasovno "vanredno stanje" , a jake mere obezbeđenja bile su i u samoj sudnici. Optužena kriminalna grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, posedovanje ilegalnog oružja, otmice i silovanje.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike