"Pustite sve, ostavite Marka i mene": Velja Nevolja tražio da bude svedok saradnik, pa izustio samo jedno!

08.03.2022

22:08

0

Belivuk se tokom pripremnog ročišta obratio prisutnima u sudnici Specijalnog suda u Beogradu

"Pustite sve, ostavite Marka i mene": Velja Nevolja tražio da bude svedok saradnik, pa izustio samo jedno!
Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

U Specijalnom sud u Beogradu odloženo je pripremno ročište pripadnicima organizovne kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optuženim za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. Prvookrivljeni Belivuk ponudio se da bude svedok saradnik u slučajevima za ubistvo Olivera Ivanovića, smrti Vladimir Cvijana i rušenja u Hercegovačkoj.

Belivuk se tokom pripremnog ročišta obratio prisutnima u sudnici Specijalnog suda u Beogradu. Tom prilikom zatražio je od tužilaštva da ga uzme za svedoka-saradnika u nekoliko slučajeva.

- Ako pristanete da pustite sve ovde, a mene i Marka Miljkovića ostavite u pritvoru, nudim se za svedoka-saradnika u slučajevima za Savamalu, Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana - rekao je Belivuk.

Inače, Belivuk je već ranije izjavio da su on, Zvonko Veselinović i Aleksandar Stanković poslali momke da ruše u Savamali.

Sa druge strane, zasad nije poznato kakve Belivuk ima informacije o ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, ali i o smrti advokata Vladimira Cvijana, za koju se saznalo tek tri godina kasnije.

Sudija je nakon toga prekinula pretres, rekavši da ne može da odlučuje ni o čemu, jer je traženo njeno izuzeće.

Podsetimo, pred i u Specijalnom sudu, bile su jake mere obezbeđenja sudske straže i Žandarmerije, a pripadnici ove grupe sprovodeni su maricama, dok su ispred sve vreme bili pripadnici Žandarmerije sa dugim cevima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike