Odbačen zahtev odbrane Velje Nevolje: Neće biti izuzeća tužioca za organizovani kriminal, pripremno ročište se nastavlja sutra!

09.03.2022

14:49

1

Zahtev nije potkrepljen dokazima - kažu u Republičkom javnom tužilaštvu

Odbačen zahtev odbrane Velje Nevolje: Neće biti izuzeća tužioca za organizovani kriminal, pripremno ročište se nastavlja sutra!
ATA Images/Antonio Ahel

Zahtev odbrane Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja po kom se traži izuzeće tužioca Mladena Nenadića, odbačen je.

Kako se saznaje, zahtev za izuzeće tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića stigao je danas u Republičko javno tužilaštvo po hitnom postupku, jer je sledeće pripremno ročište zakazano za sutra. Zahtev je, kako se saznaje, Republičko javno tužilaštvo odbacilo i poslalo nazad.

- Zahtev nije potkrepljen dokazima, ovo je urađeno zbog odugovlačenja procesa, ali pripremno ročište se sutra nastavlja - kažu u Republičkom javnom tužilaštvu.

Dejan Lazarević, advokat Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja i Marka Miljkovića, tražio je izuzeće i sudije Vinke Berahe-Nikitović koji bi trebalo da sude kriminalnoj grupi optuženoj za pet brutalnih ubistava.

Kako se saznaje, Lazarević je tražio izuzeće, pa je advokat Nikola Ristović, takođe Belivukov branilac, dodao da su pisma klijenata otvarana i priložio jedno. Drugi razlog je to što im nisu dali da prisutvuju dokaznima radnjama.

Jedini koji su izlazili pred sudiju su bili Veljko Belivuk i Marko Miljković koji su rekli da su saglasni sa predlogom svojim advokata.

Pored toga traženo je i izuzeće članova sudskog veća.

24sedam/Goran Sivački
 

Da podsetimo, pripremno ročište u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i veće grupe okrivljenih koji se terete za pet ubistava, trgovinu drogom i druga teška krivična dela počelo je juče u Specijalnom sudu u Beogradu,a na optuženičkoj klupu nalazi se ukupno 29 muškaraca i jedna žena. Planirano je da se ročište održi još i 10. i 11. marta.

Pred i u Specijalnom sudu, juče je vladalo "vanredno stanje" uoči početka suđenja Belivukovoj grupi, koje je kasnilo više od tri sata zbog pretresa. Advokati i optuženi, kako se saznaje, konačno su ušli u sudnicu tek oko 17.40 sati.

24sedam/Goran Sivački
 

Na ročište Belivuk, Mikljović i ostali optuženi su dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu pod jakim merama obezbeđenja.

Pored njih dvojice, još 23-ici optuženih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, u januaru je sud produžio pritvor za 60 dana.

Osim pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvroica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status - svedoka okrivljenih.

24sedam/Goran Sivački
 

Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević zaključili su sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od 15 i 14 godina zatvora svedoče protiv ove grupe o teškim ubistvima i drugim krivičnim delima koja je počinila.

Hrvatin i Spasojević je prema ovim sporazumima dobili su status svedoka okrivljenih, a pomenute kazne od 15 i 14 godina zatvora će im biti izrečene na kraju kompletnog suđenja ovoj grupi, ukoliko ispune obaveze iz sporazuma i svedoče protiv klana Belivuk-Miljković.

Bonus video

24sedam

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti