"Hvala portalu 24sedam i policiji što su nađeni počinioci": Cvetku iz Brusa lopovi odneli 95.000 evra iz kuće, pa kupovali automobile!

10.03.2022

14:37

0

Popadić u razgovoru za naš portal kaže da zahvaljuje portalu 24sedam koji je prvi otkrio ovu priču, ali i policiji koja je rasvetlila krađu

"Hvala portalu 24sedam i policiji što su nađeni počinioci": Cvetku iz Brusa lopovi odneli 95.000 evra iz kuće, pa kupovali automobile!
pljačka kuća Brus - Copyright ATAImages/S.S. Profimedia Pixabay

Kruševačka policija uhapsila je četiri osobe zbog sumnje da su u novogodišnjoj noći sat vremena pre ponoći nakon provale u kuću Cvetka i njegove supruge Katarine Popadić iz Brusa ukrali oko 95.000 evra u različitim apoenima stranih valuta!

Popadić u razgovoru za naš portal kaže da zahvaljuje portalu 24sedam koji je prvi otkrio ovu priču, ali i policiji koja je rasvetlila krađu.

- Zahvaljujem se načelniku policijske uprave u Kruševcu Ivanu Milenkoviću, zatim načelniku policijske stanice u Brusu Vasiliju Rilaku, kao i svima ostalima koji su doprineli za otkriće počinioca krađe - kazao je on.

Dodaje, da nije pronađen sav novac već samo deo.

- Kazali su mi da su pronašli nešto para i da su počinioci od mog novca kupili nekoliko automobila. Meni i mojoj porodici je laknulo što su uhapšeni. Mi smo pošteni ljudi i nikome ništa nismo uradili. Kada se to desilo živeli smo u strahu jer nismo znali ko nas je opljačkao i koji su im bili razlozi  - kazao je Popadić.

Novac, ilustracija, Pixabay
 

Podsetimo, uhapšeni su D.K. (22), F.S. (23), K.M. (19) i policijski službenik N.B. (24). Terete se i da su tešku krađu izvršili 31. decembra 2021.

U kućama u kojima žive osumnjičeni, policija je pronašla i, uz potvrdu oduzela, ukupno 21.080 evra, 100 dolara, 10 australijskih dolara, 70 funti i 10 kanadskih dolara.

Oduzeti su i automobili golf, opel astra, krajsler i BMV, za koje se sumnja da su kupljeni ukradenim novcem. Najviše novca, oko 20.000 evra, pronađeno je u kući osumnjičene K. M.

Određeno im zadržavanje do 48 sati i biće dovedeni tužiocu.

"Dobro veče komšija"

Komšija, kako priča Cvetko Popadić, u noći provale video je da u kući ima nekoga, ali nije mogao ni da pretpostavi da je reč o lopovu.

- Mislio je da sam ja unutra. Rekao je "Dobro veče komšija", ali mu niko nije odgovorio. Kasnije mi je ispričao da se pitao što sam ljut na njega kad neću da se javim - priča Popadić.

Osvrt na slučaj

Podsetimo, prema rečima Cvetka Popadića, on i njegovi ukućani su tada primetili da je sve pootvarano.

- Sve stvari su bile ispreturane, a novca nigde nije bilo. Lopovi nisu ušli kroz vrata nego su obili prozor. Pozvali smo policiju i došli su, a mi smo spavali na drugom mestu - ispričao je tada Popović za naš portal.

Policija je obavila uviđaj u njihovoj kući, a sutradan ujutru stigao je i forenzičar Miloš iz Kruševca, čijoj policijskoj upravi pripada i Brus. Uzeti su otisci.

- Tragova i otisaka bilo je svuda po kući. Na oko 150 metara odatle bačena je torba u kojoj je ranije bio novac. Lopovi su prešli preko dvorišta i bašte. Gomila dokaza ostala je iza njih - ispričao je tada Popović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike