Koga štiti policija iz Kruševca i Brusa? Zataškana krađa 100.000 evra, iako su lopovi svuda oko sebe ostavili tragove!

07.02.2022

13:44

1

Kuća Cvetka i Katarine Popadić iz Brusa poharana, a uprkos gomili tragova i dokaza provala nije rasvetljena

Koga štiti policija iz Kruševca i Brusa? Zataškana krađa 100.000 evra, iako su lopovi svuda oko sebe ostavili tragove!
novac evri - Copyright Foto: Odeljenje za suzbijanje krijumčarenja

Kuća Cvetka, vlasnika menjačnice i njegove supruge Katarine Popadić iz Brusa opljačkana je u novogodišnjoj noći, sat vremena pre ponoći. Iz kuće je odneto oko 100.000 evra u raznim apoenima. Uprkos činjenici da su lopovi ostavili sijaset tragova ova teška krađa još nije rasvetljena, a slučaj su policija iz Brusa, ali i njihove kolege iz Kruševca, kako tvrdi pokradeni, zataškale najverovatnije zbog toga što nekog štite.

Prema rečima Cvetka Popadića, oko 23.30 časova, on i njegovi ukućani primetili su da je sve pootvarano.

- Sve stvari su bile ispreturane, a novca nigde nije bilo. Lopovi nisu ušli kroz vrata nego su obili prozor. Pozvali smo policiju i došli su, a mi smo spavali na drugom mestu - priča za 24sedam Popadić.

Policija je obavila uviđaj u njihovoj kući u Hajduk Veljkovoj broj 28 u Brusu, a sutradan ujutru stigao je i forenzičar Miloš iz Kruševca, čijoj policijskoj upravi pripada i Brus. Uzeti su otisci.

- Tragova i otisaka bilo je svuda po kući. Na oko 150 metara odatle bačena je torba u kojoj je ranije bio novac. Lopovi su prešli preko dvorišta i bašte. Gomila dokaza ostala je iza njih - tvrdi Cvetko Popadić.

Nemaju kadar

Bez obzira na tragove koje su provalnici ostavili iza sebe, kako kazuje naš sagovornik, pomaka u istrazi nema, a krađa nikako nije rasvetljena.

- Tražio sam 28. januara razgovor sa načelnikom kruševačke policije. On mi je zakazao razgovor i pozvao je komandira policije iz Brusa Vasilija Rilaka. On je objasnio kako nije problem da se počinilac pronađe, ali da će novac teško naći. Rekao sam da nađu počinioce. Predmet je vraćen u Brus na dokazivanje, ali ništa se nije pomerilo sa mrtve tačke - objašnjava Popadić.

"Dobro veče komšija"

Komšija, kako priča Cvetko Popadić, u noći provale video je da u našoj kući ima nekoga, ali nije mogao ni da pretpostavi da je reč o lopovu.

- Mislio je da sam ja unutra. Rekao je "Dobro veče komšija", ali mu niko nije odgovorio. Kasnije mi je ispričao da se pitao što sam ljut na njega kad neću da se javim - priča Popadić.

Cvetko se, kako kaže, raspitivao o svemu i u Beogradu.

- Tamo su me pitali zašto je moj predmet vraćen u Brus kad Brus nema kadar da rasvetli taj slučaj. Lopovi su inače preturili sve što se moglo preturiti. Novčanike supruge nisu odneli. Nikome ništa nisam učinio. Bratanac mi je, inače, vođa sektora u policiji. On živi na spratu i u momentu krađe bio je na večeri, kao i supruga i ja - seća se Popadić.

Nekoga prikrivaju

O motivima krađe, kako kaže, može samo da nagađa. Zna da je pre toga jurio neku decu, jer su hteli da otmu neki automobil. U kući nadomak njegove te noći, kako tvrdi, bilo je tridesetak mladih.

- Ne bih da optužujem nikog, ali sam i načelniku u Kruševcu rekao da verujem da se radi o prikrivanju. Ko je u pitanju, zašto počinioci nisu uhvaćeni, da li se neko štiti, ja ne znam. Ubeđen sam da se to radi u Brusu - kaže Popadić.

On tvrdi i da ga komandir policije u Brusu  pitao odakle mu 100.000 evra.

- Odgovorio sam mu da imam 65 godina. Radio sam 40 godina u "14. oktobru". Žena zaradila penziju, pritom je raidla šest godina u Nemačkoj. Menjačnicu držimo već 13 godina. Prodao sam stan i uzeo otpremninu iz fabrike. "Kako vas nije sramota da me tako nešto pitate" rekao sam  - dodaje za 24sedam Popadić.

Naš sagovornik smatra da za rasvetljavanje krađe policija ima više nego dovoljno dokaza.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike