Srpski Boni i Klajd u pritvoru: Detalji hapšenja - ukrali 5 miliona, deo opljačkanog novca zamotali u toalet papir

04.03.2022

17:21

0

Odrađen ima je pritvor kako ne bi uticali na svedoke, ponovili delo, ali i zbog uznemirenja javnosti

Srpski Boni i Klajd u pritvoru: Detalji hapšenja - ukrali 5 miliona, deo opljačkanog novca zamotali u toalet papir
lisice novac eri1 - Copyright Profimedia

Vlasniku pečenjare Ž. S. i njegovoj radnici G. D. posle saslušanja pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu određen je pritvor do 30 dana. Podsetimo, oni su uhapšeni zbog sumnje da su ukrali 5.000.000 dinara u dve pljačke u pošti i jednoj banci. Tokom druge pljačke, Ž. S. se maskirao u radnika dezinfekcije. Njegova radnica osumnjičena je da mu je pomagala u bekstvu i paljenju automobila kojim je išao u pljačku.

- Ž. S. je pritvor određen kako ne bi uticao na svedoke, ponovio delo, ali i zbog uznemirenja javnosti. Osumnjičenoj G. D. pritvor je određen zbog uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti - rekao je viši tužilac Ivan Konatar.

Kako se nezvanično saznaje, policija je kod Ž. S. našla samo deo novca.

- Navodno, on je priznao da je novac potrošio jer je morao da vrati dugove u koje je zapao. Njegova radnica negirala je da mu je pomagala u pljačkama - kaže izvor.

Smederevački Boni i Klajd iz pečenjare uhapšeni su u zajedničkoj akciji Višeg tužilaštva u Smederevu i policije zbog sumnje da su pljačkali banke i pošte u tom gradu tokom januara i februara.

- Prva pljačka dogodila se da je Ž. S. polovinom januara maskiran ušao u jednu banku i uz pretnju pištoljem uzeo 1.900.000 dinara. Međutim to mu nije bilo dovoljno, pa je u februaru kao maskiran u radnika firme za dezinfekciju ušao u poštu, a posle određenog vremena potegao pištolj i ukrao oko 3.100.000 dinara - rekao je izvor i dodao:

- Prilikom bekstva osumnjičenom je pomagala njegova radnica iz pečenjare. Njih dvoje u okolini Smedereva spalili automobil kojim su bežali posle krivičnih dela, a pronađen je tek posle druge pljačke - objasnio je izvor.

Pretresom kuće osumnjičenog pronađeno je 1.870.000 dinara umotano u toalet papir.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike