Pekli prasiće i pljačkali banke po Smederevu: Vlasnik pečenjare i njegova radnica oteli pet miliona

04.03.2022

13:22

0

Autor: 24sedam

Za samo sedam dana u januaru Ž.Š. (37) opljačkao dve banke iu pomoć saučesnice G.D. (49)

Pekli prasiće i pljačkali banke po Smederevu: Vlasnik pečenjare i njegova radnica oteli pet miliona
Copyright Profimedia/Pixabay

Vlasnik pečenjare Ž. S. (37) i njegova radnica G. D. (49) uhapšeni su zbog sumnje da su iz banke i pošte u Smederevu u poslednjih mesec i po dana ukrali 5.000.000 dinara.

Sumnja se da je Ž. S. polovinom januara, a potom i krajem februara maskiran ušao u banku i poštu i ukrao ukupno pet miliona dinara, a da mu je u skrivanju i izvršenju pomagala njegova radnica iz pečenjare G. D

Prvo razbojništvo dogodilo se 14. januara.

Vlasnik pečenjare je, kako se sumnja, ušao u ekspozituru banke u centru Smedereva maskiran i uz pretnju pištoljem od blagajnice uzeo 1.900.000 dinara. To mu, međutim, nije bilo dovoljno, pa je 21. februara ponovio pljačku u pošti.

Ž.S. i G.D, navnodno, duže vreme rade zajedno.Oni su bili u dobrim odnosima, a očigledno mu je ona osoba od poverenja, čim je poveo u pljačku. Interesantno je da su se oni često tagovali na Fejsbuku - rekao je izvor Kurira.

Ovog puta, Ž.S. je kako sagovornik otkriva, imao još "bolji plan" jer se prerušio u radnika firme za dezinfekciju i u skafanderu ušao sa opremom za rad u poštu. U prvo vreme je pumpom prskao po ekspozituri, a onda je odjednom potegao pištolj i ukrao 3.100.000 dinara.

Sumnja se da je prilikom bekstva Ž.S. pomagala njegova radnica iz pečenjare. Oni su zajedno sakrili automobil "pasat" koji je korišćen u pljačkama i zapalili ga u šiblju izvan Smedereva. Automobil je pronađen posle druge pljačke.

Pretresom kuće Ž. S. pronađeno je 1.870.000 dinara umotano u toalet papir. Osumnjičeni vlasnik pečenjare i njegova radnica biće uz krivične prijave privedeni u Više tužilaštvo u Smederevu na saslušanje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike