Tinejdžer pretučen bokserom u školskom dvorištu u Paraćinu: Mladić mu polomio vilicu i izbio četiri zuba!

07.03.2022

17:27

0

Dečak hitno prebačen u bolnicu

Tinejdžer pretučen bokserom u školskom dvorištu u Paraćinu: Mladić mu polomio vilicu i izbio četiri zuba!
Vršnjčako nasilje / Ilustracija - Copyright Profimedia

Maloletni K. S. (17) brutalno je pretučen u petak u dvorištu Mašinske škole koju pohađa.

Dečak je zadobio teške povrede, a do incidenta je došlo za vreme velikog odmora kada ga je bokserom u glavu udario mladić (24). K. S. je tako polomljena vilica na dva mesta i izbijena su mu četiri zuba.

On se još nalazi u bolnici u Ćupriji.

Otac pretučenog tinejdžera, Predrag Stevanović za Blic ističe kako je došlo do nemilog događaja.

- Učenik prve godine je na školskom odmoru pljunuo mog sina koji ga je zbog toga odgurnuo i rekao mu "nemoj da me pljuješ". Međutim, taj dečak se nije smirio već je počeo da preti mom sinu kako će mu dovesti brata koji lomi ruke, noge, kosti... Moj sin je potom otišao do kioska u školskom dvorištu i kupio pljeskavicu da bi mu s leđa prišao mladić od 24 godine koji ga je, najpre, odgurnuo ramenom, a kada se moj sin okrenuo odmah ga je udario bokserom u glavu – tvrdi Stevanović.

Kako kaže, napadač je brat učenika prve godine koji je pljunuo njegovog sina.

- Od siline udarca bokserom moj sin je odmah pao u nesvest, a napadač je pobegao. Sve se događa na velikom odmoru u školskom dvorištu, a nigde nije bilo školskog policajca. Što je najgore niko iz škole nije reagovao ni nakon napada na mog sina. Nisu zvali ni Hitnu pomoć, niti izrekli disciplinsku meru problematičnom dečaku. Ja sam tada bio na putu pa sam zamolio prijatelje da taksijem odvezu sina do bolnice – priča Stevanović i dodaje da ga je direktorka škole samo jednom zvala i rekla mu da joj je žao zbog svega što se dogodilo.

Njegov otac apostrofira da mu sin ima teške povrede lica.

- Vilica mu je polomljena na dva mesta. Izbijen mu je jedan zub, kasnije su mu ispala još tri. Nisu mogli da ga prime u paraćinskoj bolnici već su ga prvo poslali u Urgentni centar da mu zašiju ranu i zaustave krvarenje. A onda je prebačen u ćuprijsku bolnicu na maksilofacijalnu hirurgiju gde su ga operisali čak četiri sata. Ugradili su mu šipku i pločice. Sad mu sledi dug oporavak, ako mu se ne povrati povređeni mišić lica možda će morati na još jednu operaciju – naglašava Stevanović.

Profmedia
 

Oca pretučenog dečaka posebno boli i odnos policije prema ovom događaju.

- Kada sam u subotu ujutru zvao SUP u Paraćinu rekli su mi da je napadač i dalje u bekstvu. Međutim, u subotu uveče su tvrdili da nije bio u bekstvu i da je sam došao u policiju u prisustvu advokata. Dao je tužiteljki izjavu i pušten je da se brani sa slobode. Nije čak zadržan ni u pritvoru iako već ima kako sam saznao uslovnu kaznu zbog tuče u kojoj je, takođe, nekome izbio zub. Ne znam kako je to moguće – pita se Stevanović i dodaje da će sud saslušati i njegovog sina kada izađe iz bolnice.

U Mašinskoj školi u Paraćinu su nezvanično potvrdili da je u petak za vreme velikog odmora došlo do incidenta.

- K.S. je bio u svađi sa drugim učenikom iz škole koji je tada pozvao svog starijeg brata. Njegov brat je nasrnuo na K. S. i polomio mu vilicu - nezvanično kažu u školi.

Kako dodaju, prema njihovim informacijama, policija je u petak privela napadača, a danas je njegov brat sa ocem bio u školi kod pedagoga.

Napad na K. S. dogodio se u delu dvorišta koje nije pokriveno kamerama, te ne postoji snimak napada.

Tužilaštvo: Nije određeno zadržavanje osumnjičenog

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Paraćinu kažu da je za ovaj napad naloženo podnošenje krivične prijave za krivično delo Teška telesna povreda.

- Zadržavanje osumnjičenog nije određeno, a krivična prijava još nije dostavljena tužilaštvu - kažu u OJT Paraćin.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike