Mika Aleksić opet pred sudijom: Sramna odbrana - sve su imale isti scenario, označile sebe kao decu, a to nisu bile(FOTO)

01.03.2022

09:01 >> 11:28

0

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja

Mika Aleksić opet pred sudijom: Sramna odbrana - sve su imale isti scenario, označile sebe kao decu, a to nisu bile(FOTO)
mika aleksic suđenje palata 0202 2022 foto kaca (8) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nastavak suđenja vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, održan je danas u Višem sudu u Beogradu. Aleksić je u sud stigao nešto pre 10 sati.

I danas je nekoliko okupljenih iz nevladinih organizacija protestovalo protiv Mike Aleksića. 

- Iza svega stoji ozbiljno moralno posrnuće bolesnog srpskog društva - rekao je u sudnici Aleksić i dodao:

- Ne postoji čovek kog sam podržao da se bavi glumom. To je najteži posao na svetu. Od 2011. do 2019. postoji rupa od 3,5 godine gde me niko nije optužio da sam nešto radio.

Aleksić je naveo da je Milena Radulović u svom iskazu rekla da ju je vraćao za jednu rečenocu 100 puta.

- Tupava je žalba. To su pripreme za fakultet i to mora tako. Svih sedam devojaka učestvuju u pripremi u grupama, a u iskazima se ponašaju kao da su same, kao da su jedinstvene, kao da sve postoji zbog njih i grupa i ja. Ajte, nije tako. Takođe, svih sedam devojaka sebe označava kao devojčicama i kao decom, a one to nisu. Jer sve imaju po 17,18 i 19 godina.

Aleksić je naveo i primer da jedna oštećena kada je dala iskaz rekla je da ima 17 godina, a ustvari tada je imala 18 i dva meseca.

Optuženi je naveo i brojne primere kako svih sedam devojaka prolaze kroz isto scenario i kao da se sve događa u isto vreme.

- Milena je navela da sam je uhvatio za kosu i jako stegao oko struka uguravši svoj jezik duboko u njena usta i zatim rukom ščepao potiljačni deo glave, sve ovo pominju i ostale devojke koje sam navodno zlostavljao - rekao je Aleksić pred sudom.

Na prethodnom ročištu Aleksić je duže od tri sata iznosio svoju odbranu. Više puta ga je prekidao sudija jer je opširno pričao, a nije se dotakao optužnice i dobio je opomenu za to. Pobunio se njegov branilac koji je rekao da odbrana smatra da u ovom predmetu nema dokaza i da je Aleksićevo izlaganje objašnjenje kako se nedostatak dokaza medijski spinovao.

Aleksić je tada rekao da o optužnici može da govori na samo jedan način, i nazvao ju je greškom.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor.

Apelacioni sud u Beogradu, inače, potvrdio je početkom avgusta u celosti optužnicu protiv Aleksića.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike