Mika Aleksić na sudu: Te devojke su bolje glumice u životu nego u profesiji! Advokat - Neko je drugi sve smislio (FOTO/VIDEO)

02.02.2022

08:04

1

Na suđenju, koje se tonski snimalo, Aleksić je trebalo da iznese svoju odbranu u prisustvu javnosti

Mika Aleksić na sudu: Te devojke su bolje glumice u životu nego u profesiji! Advokat - Neko je drugi sve smislio (FOTO/VIDEO)
sudjenje mika - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole danas u 10 časova počelo je suđenje u Višem sudu u Beogradu. 

On je danas iznosio odbranu. Rekao je: 

- Priveden sam bio na saslušanje koje se nije dogodilo. Određeno mi je bilo zadržavanje do 48 sati, a da mi niko ništa nije objasnio i uskraćeno mi je pravo na odbranu.

Dodao je da o optužnici moze da govori na jedan način kao o grešci. Ona je satkana od nekoliko neistina kazao je Aleksić. Dotakao se toga kako su oštećene govorile da im je on kao drugi otac, a da tokom istrage niko nije pitao šta to znači da im je on kao otac bio.

- Znam ja ko su te devojke, ja sam ih birao. Kada je došlo do problema u njihovu zaštitu su stali njihovi očevi, a svaka od ovih devojka je imala prethodno problem sa ocem i porodicom izuzev jedne od njih sedam. One su bolje glumice u životu nego u profesiji - kazao je Aleksić.

Kazao je da je imao dve operacije na srcu, tri infarkta, saobraćajnu nesreću, da su mu poslednje nedelje bile kritične po zdravlje.

- Propustio sam nekoliko prilika da umrem, propustio sam i ovu šansu da umrem i na to se gleda ne gleda blagonaklono. Mislim da mi ovog puta nije oprošteno - kazao je Aleksić.

Napomenuo je da on nije nastavnik glume već režiser.

-Postojala je namera da se kroz nepostojeći odnos između nastavnika i učenika napravi nešto neprimereno - dodao je on.

-Optužnica tvrdi da sam za njih bio kao Bog, i tako je stvorena veza za izvršenje kriičnih dela. Ovo je tako nizak udarac - istakao je Aleksić.

Nakon toga je pričao o svom autoritetu.

-Kada je u pitanju da su deca imala strah od moje kazne nisam mogao da budem autoritet na tom nivou jer deca dolaze od kuće sa ugrađenim autoritetom. Kriminalna je priča o mom odnosu prema njihovim roditeljima u smislu da sam govorio deci da ne pričaju sa roditeljima i slično. Dečji strah ne stvaram ja, to dolazi od kuće - kazao je Aleksić.

Advokat: One su suviše mlade, neko je drugi to smislio

Aleksićev advokat  Zoran Jakovljević rekao je novinarima ispred suda da su protiv njegovog klijenta prijavu podnele devojke koje se međusobno poznaju, te se osvrnuo na karijeru glumica.

- To bi bilo od značaja da su osobe iz različitih delova država i koje nisu u međusobnoj povezanosti, pa pričaju istu priču. Vidite kako si im karijere krenule uzlaznom putanjom, kakvu su društvenu promociju napravile - rekao je Jakovljević i dodao:

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- One zbog godina i iskustva ne mogu da iznesu ovaj krivični postupak onako kako je neko drugi zamislio. A taj neko drugi koji je sve ovo osmislio, zna vrlo dobro na koji je to način radio i koliko je vremena i novčanih sredstava utrošeno.

Gužva pred sudom, protestuju "Žene u crnom"

Inače, ispred Višeg suda su se pred početak suđenja okupile aktivistkinje Nevladine organizacije "Žene u crnom" koje pružaju podršku glumicama koje su optužile Aleksića.

One su u jednom trenutku pokušale da uđu u sudnicu, ali obezbeđenje im nije dozvolilo.

Aleksić je u 9.40 stigao ispred suda u pratnji advokata, a u 10 sati je ušao u sudnicu. Oko podneva je napravljena petnaestominutna pauza. 

Glumice koje su ga prijavile svedočiće naknadno kada ih sud pozove, a o prisustvu javnosti tokom njihovog svedočenja sud će naknadno odlučiti.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike