Srpkinje ojadile ćerku gradonačelnika Nice: Krale dragulje i skupocene tašne, pa tvrdile da su maloletne!

27.02.2022

17:05

0

Uhapšene u hotelu u kom su odsele

Srpkinje ojadile ćerku gradonačelnika Nice: Krale dragulje i skupocene tašne, pa tvrdile da su maloletne!
Copyright Pixabay/Printscreen/Youtube

Srpske državljanke osuđene su zbog pljačke kuće ćerke gradonačelnika Nice u Francuskoj. One su iz pomenutog objekta odnele robu vrednu 46.000 evra među kojom se nalaze dragulji, luksuzna odeća i kožna galanterija.

Francuski list Le Figaro piše da su srpskinje uhapšene u januaru, neposredno nakon pljačke, a da je posle mesec dana doneta presuda pred francuskim sudom.

- Dve devojke, nastanjene u nehigijenskom naselju u marseju, upale su u kuću ćerke gradonačelnika Kristijana Estrozija. One su iz vile odnele luksuznu odeću, dragulje i tašne. Iako se u prvo vreme spekulisalo da je roba vredna više od 100.000 evra, ispostavilo se da je vrednost upola manja - prenose mediji.

Devojke su uhapšene dan kasnije i to u hotelu u kome su odsele.

- Njih su nadzorne kamere u blizini kuće gradonačelnikove ćerke snimile, te su operativci policije uspeli da ih veoma brzo identifikuju - pišu mediji i dodaje:

- Potpuno je rekonstruisana trasa njihovog kretanja i utvrđeno je da su se posle pljačke odvezle taksijem do hotela u kome su odsele - navode mediji i dodaju da su ukradene dragocenosti pronađene u hotelskoj sobi, uz dragulje koji potiču iz drugih pljački.

Devojke su pred sudom negirale kriviu i tvrdile da su maloletne.

- One nisu delovale kao maloletnice, a to je i dokazano lekarskim pregledom. Sudija ih je osudio na po godinu dana zatvora za tešku krađu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike